Viktor Orban face CIRC la graniță: Garda civilă, poliția și armata ungară vor PATRULA la frontieră


Viktor Orban face CIRC la graniță: Garda civilă, poliția și armata ungară vor PATRULA la frontieră

Începând cu 15 iunie, Garda civilă, formată din voluntari, va patrula la granița cu România. Gardiștii vor merge în patrulare alături de poliție, pe porțiunea dintre Kiszombor şi Nagylak.

Acestora li se vor alătura și angajații armatei ungare.  

În următoarele trei luni, două sute de soldaţi vor fi angrenaţi, pe schimburi, în apărarea frontierei, anunță agenția de presă MTI. Armata va acționa însă la granița cu Serbia.

Ungaria nu a explicat concret de ce este nevoie de voluntari și de armată la apărarea frontierei.

MTI scrie doar că civilii vor patrula „în toate teritoriile în care sunt semnalate activităţi de frontieră deosebite, precum şi acolo unde se impune reacţia imediată a poliţiei”.

Totodată, vă amintim recenta trecere prin Senat, la adăpostul adoptării tacite (dorite de Călin Popescu-Tăriceanu), a unui controversat proiect de lege depus de 17 parlamentari UDMR, care vor să instituie ”unități de voluntari” pentru asigurarea ”pazei locale/comunale” - mai multe detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.