Viorica Dăncilă, criză de nervi în direct. Șefa celui mai incompetent guvern PSD spune că a fost „lucrată” chiar din interiorul guvernului, de un fost membru ALDE


Viorica Dăncilă, criză de nervi în direct. Șefa celui mai incompetent guvern PSD spune că a fost „lucrată” chiar din interiorul guvernului, de un fost membru ALDE

Alungată cu macrameuri, bibelouri, coc și impresionanta colecție de broșe de la Palatul Victoria, Vasilica Dăncilă a avut o răbufnire, joi seara, la România TV, acuzând că votul prin care s-a ales praful de guvernul ei incompetent are rădăcini mult mai adânci, premierul fiind „lucrat” chiar in interior, de un membru nepesede al  Executivului.

Este vorba despre actualul ministru de Externe, Ramona Mănescu (foto jos), care a fost propusă de ALDE, dar care a preferat să rămână în guvern alături de Viorica Dăncilă, după destrămarea coaliției PSD-ALDE. Acum, Viorica Dăncilă se consideră trădată și face dezvăluiri.

„La Ministerul de Externe Ramona Mănescu a lucrat împotriva premierului. Nu a stat absolut deloc alături de premier. Cred că este momentul să spun adevărul. Am încercat să nu scot multe lucruri în spațiul public”, a spus Viorica Dăncilă, joi seara, la România TV, citată de digi24.ro.

Nemulțumirile Vioricăi Dăncilă sunt legate în special de vizita pe care a făcut-o în SUA, acolo unde Ramona Mănescu a însoțit-o. „Doamna Mănescu nu a fost decât în prima zi cu premierul. În celelalte zile doamna Mănescu nici măcar nu a întrebat premierul României dacă trebuie să îl însoțească undeva, să facă o întâlnire cu cineva, dacă vrea să anuleze o întâlnire (…) Nu, nu sugerez acest lucru (că din cauza Ramonei Mănescu a fost anulată întâlnirea cu vicepreședintele SUA - n.r.), dar ca atitudine. De-atunci doamna Ramona Mănescu pleacă, nu are memorandumul semnat de premier, dar pleacă unde vrea”, s-a plâns Viorica Dăncilă.

Premierul a spus că nu a demis-o pe Ramona Mănescu pentru că știa că președintele Klaus Iohannis nu va semna decretul pentru o nouă nominalizare.

„Am opt miniștri care nu sunt în guvern, dacă mai revocam încă doi, știind că președintele nu va nominaliza, m-am gândit la funcționalitatea Guvernului. A trebuit să accept anumite lucruri pentru că imagiena de țară era mai importantă decât ce s-a făcut împotriva mea”, a subliniat Dăncilă.

Întrebată dacă Ramona Mănescu și-a dorit portofoliul de comisar european, Dăncilă a spus pe un ton hotărât „da”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.