Vlad Voiculescu o dă în judecată pe "jupâna Bucureștiului" după declarațiile iresponsabile ale acesteia

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, actualmente candidatul PLUS la alegerile pentru Primăria Capitalei, a anunţat că, la fel ca fondatoarele Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă” (ONG care construieşte primul spital oncologic pentru copii din România), o va da în judecată pe Gabriela Firea.

Anunţul vine în condiţiile în care Firea le-a atacat pe Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu, cele care construiesc spitalul cu bani exclusiv din donaţii, şi a susţinut că acestea sunt doar interfaţa lui Vlad Voiculescu.


De asemenea, Firea a lansat tiruri de acuzaţii şi contra lui Vlad Voiculescu personal. În aceste condiţii, fostul ministru a deplâns faptul că primarul general al Capitalei vede „o conspiraţie” şi nu poate înţelege că nu există un interes ascuns, anunţând că o va acţiona în instanţă.

„Cred că în primul rând ar trebui să ne uităm la atitudinea doamnei Firea şi ar trebui să o punem în context. E o atitudine de jupân, ca şi cum Bucureştiul ar fi în stăpânirea cuiva şi anume în stăpânirea domniei sale. Punând asta în context vedem cum s-au comportat toţi baronii PSD şi vedem că dânsa se comportă exact la fel. Consideră că Bucureştiul este propria moşie, aşa încât lumea trebuie să-i recunoască meritele, că Primăria Bucureşti, adică dânsa!, a dat un teren, a făcut acest mare sacrificiu, să ofere terenul, foarte valoros, de un milion de euro, pentru ca cineva din bani privaţi să construiască un spital pentru că statul nu este în stare în ultimii 30 de ani, sub guvernarea PSD în majoritate”, a declarat Vlad Voiculescu, la Digi24.ro

Vlad Voiculescu mai spune că Gabriela Firea „vituperează” ideea că în spatele construirii acestui spital „trebuie să fie neapărat cineva” pentru că el şi-a anunţat candidatura la Primăria Municipiului Bucureşti.

„Cu siguranţă trebuie să fie cineva în spatele oricărei iniţiative bune şi trebuie să fie nişte interese necurate acolo”, a ironizat-o el pe Firea. „Asta este o mentalitate specifică PSD, dar nu numai, care consideră că în spatele oricărui lucru bun siiigur există un interes! Ei bine, nu există niciun interes politic, altul decât interesul politic al nostru de a trăi mai bine într-o ţară”, a completat Vlad Voiculescu.

Referitor la acţionarea în instanţă a Gabrielei Firea, Voiculescu a subliniat că primarul îl defăimează de multă vreme.

„Povestea mea e mai veche. Am strâns peste o mie de articole în care doamna Firea mă defăimează. M-a făcut traficant de organe în 2016. Dânsa şi cu oamenii apropiaţi dânsei. E o serie de aberaţii care vor trebui probate în tribunal”, a declarat fostul ministru.