Votezi, contezi! USR Tineret, campanie de informare: obținerea vizei de flotant

Pentru a lămuri orice confuzie cu privire la acordarea vizei de flotant, act necesar pentru a vota în localitatea în care lucrați și locuiți cu chirie, dar în care nu figurați cu buletinul, USR Tineret a pornit o campanie de informare, pe înțelesul tuturor, cu privire la actele necesare pentru obținerea vizei de flotant. 

USR Tineret, pe Facebook: ”E mega simplu să obții viza de flotant.

Împreună cu colegii de la Generația PLUS demarăm un proiect de informare despre cum să votezi mai ușor la alegerile locale cu ajutorul vizei de flotant!”, se arată pe pagina oficială de Facebook USR Tineret. 

Cele trei situații în care puteți obține viza de flotant: 

1. Studenții care provin din alte localități și stau la cămin pot obține viza foarte ușor prezentând la Evidența Populației buletinul și contractul de închiriere pe care îl are cu căminul (original + copie). 

2. Cei care locuiesc în chirie cu contract pot prezenta pur și simplu contractul de închiriere (original + copie) și buletinul la Oficiul pentru Evidența Populației pentru a putea obține viza. 

3. Persoanele care vor să aplice pentru viza de flotant, dar locuiesc în chirie fără contract, trebuie să fie luate în spațiu de către o persoană care deține un imobil, apoi cu dovada proprietății imobilului, buletinul proprietarului și buletinul viitorului rezident trebuie să meargă la Oficiul de Evidență a Populației pentru a cere viza.

Pentru mai multe informații cu privire la obținerea vizei de flotant, puteți accesa acest link.