Votul din USR s-a încheiat. Dan Barna rămâne președintele partidului

Dan Barna rămâne președintele USR. În urma scorului slab obținut la prezidențiale, a fost organizat un vot online pe peroada a cinci zile, iar membrii USR au trebuit să răspundă cu DA sau NU la următoarea întrebare: "Considerați că Dan Barna ar trebui să-și dea demisia de la conducerea USR?".

Astfel, 74,47% dintre membrii USR au răspuns că Dan Barna nu trebuie să demisioneze din fruntea partidului. De subliniat că Dan Barna a obținut mai multe voturi de data aceasta în comparație cu numarul voturilor pe care le-a primit în septembrie când a fost reales președinte al USR. Dacă în septembrie Dan Barna primea 6.097 de voturi, un procent de 65%, acum a primit 7.189 de voturi, un procent de aproape 75%. 

"Avem rezultatul consultării membrilor asupra poziției mele în calitate de lider al USR. Întrebarea o cunoașteți: "Considerați că Dan Barna ar trebui să-și dea demisia de la conducerea USR?". Decizia colegilor este de a continua în această poziție. Trei sferturi din partid a decis că nu este cazul să-mi dau demisia.  74,47% au răspuns NU la întrebare. 7189 de membri consideră că trebuie să continuăm. (...) 

Mulțumesc din nou colegilor pentru încredere, voi continua să lupt cu toată energia pentru întărirea partidului. Mă bucur că au votat chiar mai mulți membri decât la alegerile din septembrie, asta înseamnă că mecanismele interne ale partidului funcționează.

Consultarea a fost o parte din procesul intern de analiză a alegerilor prezidențiale, am discutat și cu liderii din partid, concluzia este aceea că trebuie să strângem rândurile. Avem de pregătit alegeri locale și parlamentare și guvernarea. Nu am intrat în această cursă cu gândul că abandonăm la primul obstacol", a declarat Barna.