VV Dăncilă vorbește singură


VV Dăncilă vorbește singură

VV Dăncilă surprinde prin capacitatea de a se reinventa. Ne spune mereu alte prostii. Îmi amintesc cu cîtă tărie declara în fața camerelor tv că ”moțiunea nu trece!” O zicea cu convingere, de credeai că așa e. Și în dimineața votului – nu mai vorbesc seara de dinainte, la o televiziunie – a zis la fel – că guvernul ei nu cade. Și a căzut! A dat vreo explicație? A spus cumva de ce s-a înșelat atît de grav? Nu! VVDăncilă nu se simte responsabilă nici pentru ce zice, nici pentru ce face! În ziua precedentă era un personaj, a doua zi juca alt personaj.

Pare ruptă complet de realitate. Manipulează? Minte cu bună știință? Dracu știe! Cert este că are o capacitate deosebită de a sfida și ignora realitatea, de a vorbi pe de lături mai ales. Tu o întrebi una, ea răspunde la altă intrebare, nepusă. Adevărul faptelor nu o interesează. Acum zice că va trece în turul doi în cursa pentru Cotroceni și – mai mult chiar – va cîștiga alegerile din 24 noiembrie!!! Pretinde că va fi prima femeie președinte. Vrabia mihai viteazul!

Chiar nu a citit sondajele? Nu a văzut că se află mult sub propriul ei partid? Vorbește gura fără ea. VVDăncilă trimite mesaje mobilizatoare către electorat (mai ales cel captiv PSD) și provoacă multă confuzie. Unii o cred, își zic că ditamai prim-ministru nu poate să vorbeasca aiurea-n tramvai. Ei bine, vorbește aiurea! E în epoca post-adevărului. Tratează lucrurile cu o doză suficient de mare de para-realitate. Suntem într-un film SF – printre realități virtuale.

În noiembrie va constata că a rămas de căruță, pierdută în peisajul electoral. Mă întreb dacă va da vreo explicatie în afară de o teorie a conspirației. Atunci va descoperi, vezi Doamne, că românii sunt răi pentru că nu au votat-o, după ce ea și partidul ei au făcut pentru popor. Și se va mira de atîta ingratitudine. Și ce guvernare bună a fost! Inexplicabil! Va descoperi mai ales un lucru simplu – ce i-au spus destui (că este un out-sider) este și adevărat. Nu are nicio șansă să ajunga la Cotroceni indiferent de ce zice prin localitățile unde poposește în turneul ei electoral. E o cursă dinainte pierdută.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.