VVDăncilă cea din folclor

Un guvern epuizat, devenit ridicol în ultimele săptămîni, nu se lasă dus din Palatul Victoria. VVDăncila trăiește într-o bulă de aer, fără legătură cu realitatea. Firește, este atacată de cei pe care ea îi numește simplu ”oameni răi”. Crede că prestația ei este OK, expresie învățată acum la NY de la recepționerul hotelului The Piere, unde e cazată cu toată șleahta. Nu avea de unde altfel pentru că nimeni de rang înalt nu a primit-o în his office. Cam încurcă lucrurile pe acolo cu engleza ei de baltă. A ajuns în USA pe nepusă masă și nici măcar nu a fost invitată oficial. România în acest caz este într-o poziție penibilă, grație VVDăncilă. A reușit să ne/se facă de rîs ca în atîtea alte dăți.

Săraca nu poate mai mult! se spunea cînd eram în școală despre o colegă care tăcea cînd era scoasă la tablă. Cînd scotea un cuvînt în clasă izbucneau hohote de rîs. Era proasta clasei și profa o menaja pentru că n-avea rost să-și piardă timpul cu ea. Nu putea să învețe și gata… Ce rost avea s-o cerți că nu știa lecția!… Cînd mă uit la VVDăncilă o văd pe fata aceea din clasă și neputința ei de a ține pasul cu restul elevilor.

Moțiunea de cenzură pregătită de opoziție încearcă să corecteze această situație stupidă – să scoată din Palatul Victoria acest personaj insignifiant care – printr-un concurs de împrejurări (parașutată de Liviu Dragnea) – s-a trezit prim-ministru. Într-o țară normală ar fi spălat vase într-un restaurant sau ar fi îngrijit bătrîni care au dat în mintea copiilor. La București, țara tuturor capriciilor și șmenurilor, una ca Dăncilă a ajuns în capul guvernului. A fost suficient să fie apreciată de Dragnea. Adusă ca slugă, om care răspunde la comenzi, s-a văzut – după depunerea patronului ei la Rahova – șefă, în capul trebii.

O ipostază la care nu s-a gîndit și pentru care nu era deloc pregătită. A ieșit – să nu ne mire – ce a ieșit. Scenetele și scheciurile ei au provocat mai mult rîs în țara asta decît toți actorii comici pe care îi avem cu toate televiziunile la un loc. VVDăncilă a ajuns eroul popular din bancuri, ținînd locul lui Bulă. E ceva să intri în folclor. Bravo!