Zegrean ACUZĂ binomul Dragnea-Tăriceanu: valul de sesizări la CCR vizează DISTRUGEREA Justiției și Armatei! Agenda paralelă a PSD-ALDE EXCLUSIV


Zegrean ACUZĂ binomul Dragnea-Tăriceanu: valul de sesizări la CCR vizează DISTRUGEREA Justiției și Armatei! Agenda paralelă a PSD-ALDE EXCLUSIV

Fostul președinte al Curții Constituționale – l-am numit pe juristul Augustin Zegrean – susține, în exclusivitate pentru Podul.ro, că ”metoda” valurilor de sesizări la CCR (perfectată și practicată până la saturație de coaliția PSD-ALDE, de-a lungul ultimilor doi ani) comportă efecte devastatoare asupra Justiției și Armatei.

Totodată, Zegrean consideră că președintele Klaus Iohannis a procedat corect prelungindu-i mandatul lui Nicolae Ciucă la șefia SMG și acuză coaliția PSD-ALDE că are o agendă ascunsă pe care o servește și prin ”metoda” valurilor de sesizări expediate cu adresă pe masa lui Valer Dorneanu, fost parlamentar PSD. Podul.ro vă prezintă declarațiile lui Augustin Zegrean.

”S-a ajuns la o sarabandă a sesizărilor la CCR din partea puterii, în special a Guvernului Dăncilă, dar și din partea altor instituții. Efectele sunt dezastruoase pentru democrație și pentru Justiția ca atare. De ce suntem nevoiți să avem de-a face cu așa ceva? Fiindcă PSD și ALDE nu sunt în stare să conducă țara asta, dar și pentru că există o agenda paralelă a actualei puteri. Însă nu poți conduce o țară întreagă apelând întruna la judecătorii Curții Constituționale! Justiția constituțională înțeleasă într-o manieră specială le-a intrat unora în sânge și, după ce au bătătorit calea la Curte și au văzut că dețin o metodă eficientă, tot recurg la astfel de sesizări cu adresă. Repet: efectele vor fi dezastroase.

În condițiile acestea, de ce ar mai avea România nevoie, dom'le, de președinte, de Guvern, de Parlament, dacă țara asta este condusă, în mod constant, de CCR?! Eu cred că, la capitolul ăsta, România este unică pe mapamond! La noi toată lumea sesizează CCR – cel mai des PSD-ALDE, firește, prin intermediul Guvernului sau a altor instituții – pentru ca imediat după aflarea verdictului acuzațiile și tămbălăul să înceapă din nou și din nou, și mai abitir, majoritatea părților implicate criticând respectiva decizie a CCR. Bunăoară, în Germania e un adevărat eveniment când Curtea este sesizată și toată lumea îi așteaptă decizia cu sufletul la gură, dar asta se întâmplă foarte rar. De problemele uzuale se ocupă guvernul, instituțiile. În România, judecătorii CCR sunt chemați în mod constant să dea diverse verdict. Nu poți conduce o țară prin justiție constituțională făcută într-o astfel de manieră. Guvernul PSD-ALDE apelează mereu la Curtea Constituțională pentru a-și impune diversele puncte de vedere, ceea ce nu-i deloc în regulă.  

Acum, după ce președintele Klaus Iohannis i-a prelungit mandatul generalului Nicolae Ciucă la șefia SMG – și i l-a prelungit în mod corect, respectând procedura care se impunea –, Guvernul Dăncilă se poate adresa CCR care va spune că este conflict constitutional. S-au obișnuit cu asta și acolo vor să se ajungă. Astfel de conflicte absurde amenință să facă praf Armata, după ce au făcut praf Justiția, în timp ce PSD și ALDE se joacă nepermis cu siguranța națională a României”, a declarat Augustin Zegrean, în exclusivitate pentru Podul.ro.   

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.