Zegrean îi DESFIINȚEAZĂ pe Dragnea și Toader: Pregătesc OUG pentru salvarea și spălarea condamnaților. Premeditează distrugerea Justiției EXCLUSIV


Zegrean îi DESFIINȚEAZĂ pe Dragnea și Toader: Pregătesc OUG pentru salvarea și spălarea condamnaților. Premeditează distrugerea Justiției EXCLUSIV

Fostul președinte al Curții Constituționale – l-am numit pe juristul Augustin Zegrean – susține, în exclusivitate pentru Podul.ro, că planul ministrului Tudorel Toader de a impune o OUG vizând dinamitarea condamnărilor definitive decise de completurile de 5 reprezintă ”o mare, mare mișelie”, în condițiile în care o astfel de mișcare are un obiectiv evident: salvarea și spălarea condamnaților definitiv. De asemenea, Zegrean explică, punctual, care vor fi urmările unei astfel de OUG, dacă Toader va merge până la capăt.

Vă amintim că infractorul dublu condamnat Liviu Dragnea este unul dintre marii beneficiari ai acestui proiect guvernamental scandalos. De altfel, șeful PSD a condiționat menținerea lui Tudorel Toader în Cabinetul Dăncilă de adoptarea acestei OUG.

Podul.ro vă prezintă acuzațiile lui Augustin Zegrean.

”Dacă va fi dată, OUG vizând dinamitarea condamnărilor definitive hotărâte de completurile de 5 va fi o mare, mare mârșăvie. Se vrea spălarea și salvarea infractorilor, iar principalul beneficiar știm cu toții cine este. Pentru asta, se forțează distrugerea definitivă a Justiției. În lumea asta largă, nu cred că poate exista o țară normală la cap care să accepte rejudecarea unor cauze definitive decise prin respectarea cadrului legal existent. Așa ceva nu s-a mai auzit.

Ceea ce are de gând să comită ministrul Justiției – refuz să rostesc numele acestui personaj – nu are nici cea mai mica legătură cu normele și principiile de drept. Ce pregătește acum acest personaj încalcă toate normele de drept. Efectele vor fi devastatoare asupra Justiției. Nu doar Justiția, ci noi toți am muncit degeaba în toți acești ani, fiindcă așa vrea acum coaliția PSD-ALDE. Este de-a dreptul inadmisibil.

După o astfel de OUG, toți condamnații definitiv în cadrul unor completuri de 5 vor depune contestații în anulare și, finalmente, vor fi toți eliberați sau doar spălați. Cum de s-a ajuns aici? Păi, judecătorii CCR au decis că tot ceea ce s-a efectuat în baza protocoalelor de colaborare trebuie eliminat, ignorant. Dar – atenție! – decizia CCR se referea doar la spețele care se află pe rolul instanțelor, nu la cele care au fost deja finalizate prin verdicte definitive.

De aceea, dacă ministrul Justiției se pretează să dea o astfel de OUG, el face mai mult decât a stabilit decizia CCR, și face asta în mod discreționar, cu adresă. Repet, dacă dă o astfel de OUG, ministrul Justiției comite o mare, mare mișelie, care va da peste cap, premeditat, întreaga Justiție. Pe de altă parte, oficialii Uniunii Europene nu vor accepta niciodată o astfel de tâmpenie care are scopul de a-i salva și de a-i spăla pe condamnați”, a declarat Augustin Zegrean, în exclusivitate pentru Podul.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.