REVOLTĂTOR: Hotelul condamnatului din Teleorman face bani de pe urma pandemiei


REVOLTĂTOR: Hotelul condamnatului din Teleorman face bani de pe urma pandemiei

Pandemia poate fi o perioadă extrem de favorabilă pentru un anumit tip de afaceri. Și cum toți prietenii de primari și consilieri județeni din Teleorman au noroc la contracte în perioada asta, familia Dragnea nu avea cum să nu câștige ușor un ban de la statul român. Iar autoritățile județene, liberale în acest moment, n-au avut nicio problemă în a permite familiei Dragnea să facă un ban din pandemie. Așa că Hotelul Turris a fost transformat în centru de carantină pentru 130 de persoane venite zilele trecute din zonele roșii ale lumii.

La fel ca și în cazul firmelor de catering, contractul pe bani publici se încheie între operatorul economic și primăria de resort, în cazul acesta Primăria Turnu Măgurele. Sursele noastre spun că primăria Turnu Măgurele ar fi semnat în acest sens un contract cu o firmă cu sediul în comuna Lița, comună unde are sediul și compania Teldrum. Deci nici în vreme de pandemie nu se fură discret și protagoniștii nu se mai străduiesc să-și ascundă legăturile.

Din păcate, contractul cu Hotelul Turris nu este pus la dispoziția publicului larg. De aceea, lăsăm gura lumii să vorbească. Practic, înțelegem că în mod normal, în timpuri liniștite, o noapte la Turris costa 150 de lei. Contractul încheiat de Primăria Turnu Măgurele cu firma familiei Dragnea stabilește că tariful pe cazare se ridică, mai nou, la 230 lei, la care se adaugă 70 lei pe zi masa carantinaților. Asta în condițiile în care vorbim totuși despre o situație de urgență, care presupune solidaritate, nu furat de la stat într-o veselie.

Hotelul Turris a devenit centru de carantină pe data de 5 aprilie și are capacitatea de a caza 130 de persoane venite din zonele roșii ale lumii. Un calcul simplu (14 zile pentru 130 de persoane la 300 lei/ziua) lasă să se întrevadă o sumă frumoasă de-a dreptul. Și uite așa, cu tot guvernul liberal și cu toată grija pentru banul public, din pandemia asta tot ai lui Dragnea câștigă.

Sursa foto Dragnea: Evelina Morar, Evoluție în Instituție

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.