FOTO. Felul mizerabil în care se prezintă echipamentul ambulanțierilor la Suceava, unde a decedat primul cadru medical din cauza COVID-19: "E ca și cum ai trimite un soldat îmbrăcat în tricou pe câmpul de luptă!"


FOTO. Felul mizerabil în care se prezintă echipamentul ambulanțierilor la Suceava, unde a decedat primul cadru medical din cauza COVID-19: "E ca și cum ai trimite un soldat îmbrăcat în tricou pe câmpul de luptă!"

Ministerul Sănătății a confirmat, marți seara, primul deces din cauza COVID-19 în rândul personalului medical. Este vorba despre un ambulanțier în vârstă de 53 de ani din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

Comunicatul MS: "Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical.

Este vorba despre un ambulanțier în vârstă de 53 de ani din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.
Bărbatul a prezentat simptomatologie COVID-19 în data de 24 martie 2020. A fost testat și a primit rezultatul pozitiv în data de 30 martie 2020. Acesta a fost internat la domiciliu și nu a acceptat internarea. A decedat la domiciliu astazi, 7 aprilie 2020.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru își exprimă regretul față de această pierdere și transmite condoleanțe familiei. Ministrul Sănătății este alaturi de personalul medical din cadrul SAJ Suceava.

În prezent, conform raportărilor din teritoriu la INSP, un număr de 699 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus".

Jurnalista Liliana Ruse a publicat pe Facebook o imagine cu "echipamentul de protecție" al ambulanțierilor din Suceava în plină epidemie de coronavirus. 

Un cadru medical a precizat în exclusivitate pentru Podul.ro că "echipamentul de protecție" din imagine, într-o stare profund deteriorată, are eficiență 0 privind protecția față de COVID-19. 

"E ca și cum ai trimite un soldat îmbrăcat în tricou pe câmpul de luptă", a mai zis cadrul medical. 

Totodată, cadrul medical a precizat că echipamentul de protecție trebuie să fie etanș precum cel din următoarea imagine: 

România a înregistrat, până marți, 7 aprilie 2020, 4.417 de infecții cu SARS-CoV-2. Dintre aceste persoane, 198 au murit.

În prezent, conform raportărilor din teritoriu la INSP, 699 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus, precizează Ministerul Sănătății.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.