Vlad Gheorghe (USR): "UE s-a trezit! Statul să continue debirocratizarea forțată!"


Vlad Gheorghe (USR): "UE s-a trezit! Statul să continue debirocratizarea forțată!"

Juristul Vlad Gheorghe, membru al echipei juridice USR din cadrul Parlamentului, a precizat într-o postare pe Facebook că, în sfârșit, Uniunea Europeană s-a trezit în contextul COVID-19, ajutând din punct de vedere financiar statele europene, România urmând să primească un sprijin financiar substanțial. 

Cu toate acestea, USR-istul a punctat că "s-a văzut, din nou, lentoarea birocratică a UE, deciziile au venit numai după ce s-a "țipat" la oamenii de acolo".

Totodată, Vlad Gheorghe a subliniat că atât UE, cât și statul român trebuie să pună la punct un proces de debirocratizare masivă, pentru ca antreprenorii să beneficieze facil și rapid de măsurile care se i-au pentru a fi sprijiniți în plină criză. 

Vlad Gheorghe: "Uriașul s-a trezit.

#UniuneaEuropeană decontează:

✔ toate echipamentele medicale cumpărate de România în criza Covid19 (810 milioane Euro)

✔ bonusurile pentru medici (40 mil Euro/luna)

✔ șomaj tehnic (300 mil Euro pt Ro, din necesar de aprox. 1 miliard/luna)

✔ credite subvenționate cu dobândă f mică pentru IMM (8 miliarde pt toată UE).

Din nou s-a văzut lentoarea birocratică a UE, deciziile au venit numai după ce s-a "țipat" la oamenii de acolo. Mai bine mai târziu, dar craca abundenței de la BRX trebuie scuturata ca să mai cadă uscaturi din ea.

Ce trebuie să facă acum atât UE cât și statul este să comunice mai mult măsurile pentru IMM astfel încât să fie și accesate.

Vedem că nu moare nimeni daca se fac cereri online, dacă nu mai cerem certificate la certificate, dacă folosim documente electronice și mai puțin faimoasa "copie de pe" orice. Așa că să continue debirocratizarea forțată astfel încât antreprenorii să acceseze măsurile. Nici ei nu se informează și se feresc de stat (afacerile mici, până în 5 mil/an) dar asta din cauza țepelor cu care tot statul i-a obișnuit".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.