Documentul TUPEULUI Sorinei Pintea. Șpăgăreasa ne râde în față din viloiul în care stă, revenind la conducerea Spitalului Județean de Urgență Baia Mare


Documentul TUPEULUI Sorinei Pintea. Șpăgăreasa ne râde în față din viloiul în care stă, revenind la conducerea Spitalului Județean de Urgență Baia Mare

Fosta ministră a Sănătății, Sorina Pintea, inculpată pentru luare de mită și aflată sub control judiciar, și-a retras demisia din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, înregistrată în 5 martie, și propune ca în funcția de manager al spitalului să fie înlocuită, momentan, de directorul medical Vasile Pop, ca interimar. Informația a fost confirmată de reprezentanții Consiliului Județean Maramureș.

CJ Maramureș: "Sorina Pintea a transmis o adresă la Consiliul Județean Maramureș prin care a anunțat că își retrage demisia din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare înainte de împlinirea termenului după care demisia producea efecte. Dânsa informează Consiliul Județean Maramureș că rămâne în concediu medical și propune ca în funcția de manager al spitalului să fie înlocuită de directorul medical Vasile Pop, ca interimar. Noi am luat act de această retragere a demisiei și am informat la rândul nostru spitalul din Baia Mare. Sorina Pintea a obținut postul de manager prin concurs, iar mandatul îi expiră în acest an".

Mai mult, Pintea a informat CJ Maramureș că este în concediu medical, perioadă în care, va sta, cel mai probabil, la viloiul aflat pe un teren de 8200 de mp pe care Podul.ro vi-l prezenta pe 6 martie într-un articol intitulat "Dimensiunea șpăgii". (mai multe detalii AICI)

Potrivit procurorilor DNA, în perioada decembrie 2019 - 28 februarie 2020, Sorina Pintea, în calitate de manager al spitalului "Dr. Constantin Opriș" din Baia Mare, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit.

Banii reprezentau un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea că obiect "proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente", încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Sorina Pintea luase decizia pe 2 martie de a demisiona din funcția de manager al Spitalului Județean din Baia Mare, pe fondul acuzațiilor de luare de mită aduse de procurorii DNA Ea a fost inițial arestată, dar ulterior a fost eliberată și pusă sub control judiciar.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.