Partidul se face că nu înțelege ce vrea Sorina Pintea. Șeful șpăgăresei pe linie de PSD spune că aceasta „deocamdată, sigur nu e la conducerea spitalului”


Partidul se face că nu înțelege ce vrea Sorina Pintea. Șeful șpăgăresei pe linie de PSD spune că aceasta „deocamdată, sigur nu e la conducerea spitalului”

Demersul Sorinei Pintea, cercetată de DNA într-un dosar de mită de luare de mită în formă continuată, de a reveni asupra demisiei din funcția de manager al Spitalului Județean din Baia Mare, l-ar fi luat prin surprindere chiar și pe Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean și șeful PSD Maramureș, scrie siteul Radio Europa Liberă.

Zetea - un apropiat al fostului ministru „genuche” Liviu Pop, al cărui nume a fost pomenit de fiul lui Pintea, traficant de droguri, în situația de corupție care a dus la arestarea preventivă a mamei sale - susține că habar nu are de ce vrea Pintea să revină la conducerea spitalului. De asemenea, Zetea nu are o explicație nici pentru adresa emisă miercuri, sub semnătura doamnei Pintea, către toate „structurile funcționale”, informate că revine asupra demisiei și că va fi înlocuită la șefia spitalului, „pe perioada incapacității temporare de muncă” de directorul medical al spitalului.

Întrebat dacă este suficient ca Pintea să-și retragă demisia pentru a reveni în funcția de manager, Gabriel Zetea a declarat pentru Radio Europa Liberă că „așa scrie în legea spitalelor, demisia unui manager, dar nu doar pentru Sorina, pentru oricine, în termen de 30 de zile are dreptul să revină asupra demisiei. Noi am primit demisia acum 30 de zile, zilele trecute am primit adresa prin care suntem informați că se revine asupra deciziei și că rămâne în concediu medical. Mai mult n-am vorbit, nu știu, am primit doar această adresă, am luat act de ea și vom vedea în perioada următoare.”

”În primul rând, vreau să am o discuție cu ea, să înțelegem ce a vrut să facă prin mișcarea asta și apoi o să luăm măsurile. Deocamdată, ea sigur nu e la conducerea spitalului, fiind în concediu medical”, a mai spus Zetea.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.