Cadrele medicale trimise să ajute Italia în lupta cu COVID: În România stăm ok față de ce e aici! / Și țara noastră a fost ajutată privind tragedia de la Colectiv!


Cadrele medicale trimise să ajute Italia în lupta cu COVID: În România stăm ok față de ce e aici! / Și țara noastră a fost ajutată privind tragedia de la Colectiv!

România a trimis în Italia o echipă de medici și asistenți medicali pentru a ajuta privind lupta contra COVID-19. 



Corina Georgescu, medic la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Timișoara, repartizată în Lombardia la Spitalul din Merate unde sunt doar pacienți cu COVID-19, a povestit că situația din România este mult mai bună decât în Italia, conform stirileprotv.

Corina Georgescu: "În România stăm ok față de cum este Italia. La nivelul Spitalului Județean de unde eu și încă doi colegi am plecat, situația încă nu este dezastruoasă și am considerat că se merită 2 săptămâni de investiție în această expediție".

Mai mult, Corina Georgescu a reflectat cât de sumbră este situația în Italia, spunând că medicii, din cauza magnitudinii epidemiei, au trebuit să aleagă ca pacienții tineri fără alte afecțiuni medicale să aibă prioritate în a fi salvați în raport cu pacienții de peste 65 de ani, chiar dacă aceștia din urmă nu aveau foarte multe comorbidități

Corina Georgescu: "Au fost niște momente în care ei au trebuit să aleagă, în care au fost pacienți peste 65 de ani, nu cu foarte multe comorbidități, și care nu au putut să fie salvați, pentru că erau pacienți mai tineri și fără nicio comorbiditate care au trebuit să aibă întâietate. Înainte să fie această explozie de COVID-19, acei pacienți ar fi beneficiat de suport full în spital, dar acum au trebuie să îi lase".

Ema Pascal, cadru medical la Spitalul din Reșița, a explicat tuturor că România ajută Italia, întrucât și țara noastră a fost ajutată în cazul tragediei de la Colectiv: "Eu mi-am adus aminte că și România a fost ajutată când a fost episodul acela urât cu Colectivul. Este un gest pur și simplu uman".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.