UPDATE: AFACERI de pandemie: fiica vinde online măști de protecție care lipsesc din spitalul unde tata e lider sindical! DEZASTRUL Covid-19 de la Spitalul din Câmpulung Muscel. Tânăra dezminte


UPDATE: AFACERI de pandemie: fiica vinde online măști de protecție care lipsesc din spitalul unde tata e lider sindical! DEZASTRUL Covid-19 de la Spitalul din Câmpulung Muscel. Tânăra dezminte

UPDATE: Biana Eana a trimis un drept la replică pe adresa Podul.ro în care susține că acuzațiile argesulonline.ro sunt false: ”In ultimele 2 zile, au circulat in mediul online o serie de articole asemenea celui atasat : https://argesulonline.ro/afaceri-de-pandemie-fiica-vinde-…/…, prin continutul carora , au fost aduse o serie de acuzatii FALSE, deosebit de grave la adresa mea si a familiei mele, toate acestea in urma unui "story" postat de mine acum cateva zile pe care il atasez mai jos.Aceste articole defaimatoare , scrise de dl. Sorin Simion de la publicatia Argeşul Online, sugereaza ca mastile pe care le-am postat eu in anuntul de pe conturile mele PRIVATE de pe instagram/facebook ar avea legatura cu resursele Spitalului Municipal Campulung Muscel, „AFACERI DE PANDEMIE: FIICA VINDE ONLINE MĂŞTI DE PROTECŢIE CARE LIPSESC DIN SPITALUL UNDE TATA E LIDER DE SINDICAT”, ba chiar mai mult, au lasat să se înțeleagă că aprovizionarea acestor măști are legătură cu funcția deținută de tatăl meu. Acea postare PRIVATA a mea avea doar rolul de a promova in randul prietenilor mei, o altă societate comercială, fostul meu loc de munca , care in prezent este companie importatoare si distribuitoare de acest tip de masti ,inscrisa chiar pe cea mai mare platfroma de vanzari online, fără nici cea mai mica legătură cu tatăl meu sau cu Spitalul Campulung Muscel. Legat de mențiunea pe care au făcut-o referitor la prețul măștilor, nu era postat deoarece nu îl stabileam eu, acesta era însă indexat pe o mare platformă de cumpărături online, fiind total transparent”.

Articolul inițial: 

Fiica liderului sindical de la Spitalul Municipal din Câmpulung Muscel s-a apucat de afaceri pe internet,  unde vinde online măști de protecție, potrivit argesulonline.ro.

Tatăl tinerei – Gabriel Eana, depistat cu Covid-19 – a reclamat de-a lungul ultimelor săptămâni, laolaltă cu alte cadre medicale că Spitalul Câmpulung Muscel nu dispune de materiale și echipamente adecvate de protecție.

„Liderul de sindicat este internat acum la Spitalul Mioveni, alături de celelalte asistente și infirmiere confirmate în această după amiază (adică ieri – n.r.)”, notează publicaţia musceleană Ziar Exclusiv.

Gabriel Eana e de profesie asistent medical, dar e şi absolvent de Drept al Universităţii „Spiru Haret”.

Pe de altă parte, însă, fiica liderului de sindicat (e vorba de sindicatul Sanitas), dra Biana Eana (foto sus), vinde online… măşti de protecţie.

Exact măşti de genul celor despre care mai multe cadre medicale de la Spitalul din Câmpulung reclamau că nu se găsesc în număr suficient în dotarea spitalului.

În anunţul său, postat online, dra Eana nu indică niciun preţ pentru măştile de protecţie pe care le vinde, şi nici nu spune de unde le are. Dar acest din urmă lucru îl poate ghici oricine.

La nivelul judeţului Argeş, municipiul Câmpulung Muscel (ca şi satele din împrejurimi) este epicentrul infecţiilor cu coronavirus. Mulţi localnici nu au respectat nici cele mai elementare reguli de distanţare socială, de restricţionare a circulaţiei etc.

Iar situaţia la Spitalul Municipal din localitate pare a fi una gravă, mai multe cadre medicale fiind confirmate ca fiind infectate cu coronavirus (15 cazuri, după informaţiile noastre, neconfirmate de autorităţi, dar nici infirmate).

Cadrele medicale de acolo, inclusiv liderul de sindicat Gabriel Eana, tatăl tinerei „întreprinzătoare” care tocmai s-a lansat în afaceri cu măşti de protecţie, au reclamat în dese rânduri că materialele şi echipamentele de protecţie fie lipsesc, fie nu există în catităţi îndestulătoare.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.