Șefa DGASPC S6, pusă la zid de un activist civic: "Cu 833 lei cât costă un coș din ăla cadou poți asigura un prânz complet unui azil de bătrâni sau unei case de copii"! Sprijinul oferit de Valeriu Nicolae și eroii de la "Cumpărături la ușa ta" pe perioada epidemiei


Șefa DGASPC S6, pusă la zid de un activist civic: "Cu 833 lei cât costă un coș din ăla cadou poți asigura un prânz complet unui azil de bătrâni sau unei case de copii"! Sprijinul oferit de Valeriu Nicolae și eroii de la "Cumpărături la ușa ta" pe perioada epidemiei

Președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, Ciprian Ciucu, a semnalat pe Facebook că șefa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 i-a trimis un cadou de protocol în valoare de 833 de lei ce conținea mai multe băuturi alcoolice, dar nu numai, printre care și o șampanie Moët & Chandon. Ciucu a anunțat că a returnat cadoul și a precizat că este necesar să se solicite un audit urgent la DGASPC Sector 6 privind bugetul de protocol.

CITIȚI ȘI: Șefa DGASPC Sector 6 se lăfăie în lux în plină criză: face cadouri de protocol cu șampanie Moët, pateu de gâscă și dulciuri simandicoase. Președintele ANFP cere un audit urgent

În acest context, economistul Ovidiu Neacșu a atras atenția că șefa DGASPC Sector 6, Gabriela Schmutzer, "cu 833 lei cât costă un coș din ăla cadou poți cumpăra un portbagaj de alimente și produse de igienă. Probabil că poți asigura un prânz complet unui azil de bătrâni sau unei case de copii".

În tot acest timp, Neacșu a preciat că Valeriu Nicolae hrănește, îmbracă și educă 150 de copii din Ferentari doar din donații și voluntariat, iar cei care fac voluntariat pentru inițiativa "Cumpărături la ușa ta" ajută persoanele defavorizate de criza COVID-19: familii cu 3 copii nevăzători care comandă doar câteva pachete de făină și nimic altceva din cauză că nu își permit, bătrâni singuri care locuiesc în rulote parcate central în București, tineri minori rămași singuri acasă de 2 săptămâni etc

Neacșu, pe Facebook: "DGASPC Sector 6 trimite către diverși directori de instituții publice coșuri-cadou în valoare de 833 lei, cu șampanie, pate de gâscă, coniac, praline și ciocolată neagră și alte chestii fine.

N-am nici o îndoială că DGASPC e plină de șefi și șefuți cu salarii și sporuri babane, cu mașini de serviciu și Aifoane cu cameră de 25MP.

În timpul ăsta, Valeriu Nicolae hrănește, îmbracă și educă 150 de copii din Ferentari doar din donații și voluntariat.

Noi, la inițiativa Cumpărături la ușa ta primim zi de zi apeluri de cazuri sociale, de la familii cu 3 copii nevăzători care comandă doar câteva pachete de făină și nimic altceva din cauză că nu își permit, la bătrâni singuri care locuiesc în rulote parcate central în București, la tineri minori rămași singuri acasă de 2 săptămâni, mama lor fiind asistentă infectată cu COVID-19 și aflată în carantină.

Și facem ceva pentru fiecare dintre ele. Ori cu mâncare la conservă ori borcan primită de la diverși producători, ori cu pachete standardizate de alimente plătite de donatori, ori cu mese calde de la restaurantul partener.

Zilele trecute o echipă inimoasă a mers acasă la o bătrână din Roșiori cu un frigider funcțional, alimente și medicamente. Astăzi, pe un grup de WattsApp, s-au strâns imediat 400 lei pentru un televizor destinat unei familii cu 3 copii. O colegă de-a noastră a cumpărat un cărucior plin de săpun, șampon, detergent de vase și de rufe, periuțe și pastă de dinți, hârtie igienică și șerețele umede. Și din el a făcut pachete de igienă care pleacă la fiecare caz social care apare.

Și toți lucrăm cu resursele proprii, pe timpul propriu, VOLUNTAR.

Cu 833 lei cât costă un coș din ăla cadou poți cumpăra un portbagaj de alimente și produse de igienă. Probabil că poți asigura un prânz complet unui azil de bătrâni sau unei case de copii.

Dar nu cu asta se ocupă un DGASPC, nu?".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.