Reacții dure la Acordul dintre MAI și Patriarhie care relaxează carantina. „Vela și Patriarhul sunt numai buni de băgat în anchetă pentru zadarnicirea combaterii bolilor”


Reacții dure la Acordul dintre MAI și Patriarhie care relaxează carantina. „Vela și Patriarhul sunt numai buni de băgat în anchetă pentru zadarnicirea combaterii bolilor”

Acordul încheiat între MAI și Patriarhia Română, potrivit căruia angajați ai ministerului vor ajuta la împărțirea pâinii binecuvântate și a luminii Învierii, iar credincioșii mai tineri de 65 de ani vor putea ieși din casă vineri și sâmbătă pentru a merge la biserica din proximitate pentru ridicarea „sfintelor paști”, a fost vehement criticat în rețelele de socializare.

Dacă deputata PNL Adriana Săftoiu a mărturisit pe pagina sa de Facebook că a fost sunată de o prietenă, absolventă de Teologie, care i-a transmis că "Sunteți niște cretini! Încălcați porunca a 6-a, să nu ucizi! Asta faceți voi acum cu organizarea de Paște! Ne ucideți", închizându-i apoi telefonul în nas, jurnalista Ioana Ene Dogioiu (ziare.com) a catalogat acordul dintre Marcel Vela și Patriarhie „complet nelegal”, opinând că ministrul liberal și PFP Daniel pot fi urmăriți penal.

„Lăsând glumă la o parte, Acordul asta al lui Vela e complet nelegal, pt că nu poți derogă prin așa ceva de la Ordonanță Militară. Așa că și Vela și Patriarhul sunt numai buni de băgat în anchetă pentru zădărnicirea combaterii bolilor”, scrie Ioana Ene Dogioiu pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu consideră că „guvernul nostru a acționat politic” . ”Așa cum ne-a obișnuit. Guvernul a acționat ca să nu vă supere - pe voi cei care citiți asta, dar mai ales pe cei mai vulnerabili decât voi. Decât să îi protejeze, dar să riște să îi supere, guvernul a preferat să îi lase să riște. Să riște să se îmbolnăvească și să moară. În spitale sau acasă, când la spitale nu vor mai fi locuri”, scrie Vlad Voiculescu într-un mesaj mai lung pe care îl puteți citi integral pe pagina sa de Facebook.

„Mă uit la noi zilele astea și mi-e tot mai clar de ce nu avem spitale. Dar și mai clar îmi e că nici nu le vom avea.
Pentru noi alte lucruri sunt mai importante, iar cei din fruntea țării ne dau exact ce vrem”, a opinat și Oana Gheorghiu, de la Dăruiește Viața, asociației care ridică, din donații, zilele astea, un spital modular pentru bolnavii de Covid-19 în curtea Spitalului Elias.

Declarațiile de presă ale ministrului de Interne privind Acordul dintre MAI și BOR pot fi urmărite integral în filmul de mai jos:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.