Un pastor a murit de COVID-19 după ce a predicat în biserică: „Cred cu tărie că Dumnezeu este mai puternic decât acest virus. Puteți să mă citați”


Un pastor a murit de COVID-19 după ce a predicat în biserică: „Cred cu tărie că Dumnezeu este mai puternic decât acest virus. Puteți să mă citați”

Un pastor evanghelic american a fost răpus de COVID-19 la doar câteva săptămâni după ce a sfidat recomandările autoritățile și a oficiat slujbe cu public numeros în lăcașul de cult pe care îl păstorea, jurând să nu se oprească din misiunea sa decât dacă ajunge la închisoare sau la spital.

La ultimul serviciu religios oficiat, care ar fi fost în jur de 22 martie, potrivit nypost.com, Gerald O. Glenn a sfidat distanțarea socială și a adunat în biserica sa din Richmond mai multe de zece persoane, cum era recomandat.

„Cred cu convingere că Dumnezeu este mai puternic decât acest virus înfricoșător. Puteți să mă citați”, le-a spus el credincioșilor, asigurându-i că biserica sa îi vindecă de toate bolile.

Duminica trecută, reprezentanții bisericii sale au anunțat că pastorul a murit la scurt timp după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. Soția pastorului a fost, de asemenea, testată pozitiv, iar membrii congregației se roagă pentru sănătatea ei.

În Statele Unite se înregistrau, joi la prânz, 644.000 de cazuri de COVID-19 și peste 28.500 de decese.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.