VIDEO Iohannis, imbold pentru DNA în lupta cu mafia care profită de criza COVID-19. Streinu Cercel cerea recent imunitate în fața legii


VIDEO Iohannis, imbold pentru DNA în lupta cu mafia care profită de criza COVID-19. Streinu Cercel cerea recent imunitate în fața legii

Președintele Klaus Iohannis a susținut astăzi o declarație de presă în cadrul căreia a lansat o serie de atacuri către politicienii care au decis să nu voteze prelungirea stării de urgență pe fondul crizei COVID-19, respectiv au pus tot felul de condiții aiuristice pentru a acorda respectivul vot. Amintim că Parlamentul a aprobat prelungirea stării de urgenţă, însă PSD a completat decretul preşedintelui Klaus Iohannis cu câteva amendamente, dovedind încă o dată că are majoritate parlamentară, deşi, teoretic, se află în opoziţie. Prin urmare, Guvernul Orban e obligat să vină la raport în faţa Parlamentului la fiecare 7 zile. PNL atrage atenția că demersul PSD este neconstituţional şi ia în calcul să sesize CCR.

Totodată, Klaus Iohannis i-a avertizat pe cei care comit nelegalități perioada aceasta încercând să profite de criză că nu vor scăpa de răspunderea în fața justiției, ceea ce, de altfel, reprezintă și un imbold pentru DNA. În privința celor care sunt susceptibili de comiterea unor nelegiuiri pe timp de criză, reiterăm exemplul managerului Institutului Matei Balş, Adrian Streinu-Cercel, care spunea cu nonșalanță la Antena 3 în urmă cu aproximativ 3 săptămâni că este nevoie de un cadru legislativ special pentru ca pe viitor nimeni să nu-i poată trage la răspundere pe cei ce se ocupă de achiziţii în această perioadă. (citiți AICI mai multe detalii) Ce spunea Streinu Cercel: "După ce se termină bolâșnița asta, pandemia, or sa vină alții să ne tragă de mânecă: dar cum ați realizat voi achizițiile? Aici trebuie scos un cadru normativ cât se poate de clar care să stipuleze foarte clar că nimeni nu va avea voie să se atingă de noi în viitor".

Klaus Iohannis: "Cetățenii înțeleg și sunt convins că, indiferent de opțiunile lor politice, răsuflă ușurați că România nu este guvernată astăzi, în context de criză profundă, de o coaliție care avea drept prioritate furtul din bani publici și fuga de răspundere.

Criza actuală este gestionată de un guvern care ține cont de sfaturile specialiștilor, care lasă pe profesioniști să își facă meseria și urmează îndeaproape recomandările lor.

Există multe autorități locale conduse de oameni destoinici, indiferent de partidul politic din care provin. Sunt oameni de bună credință, care au lăsat deoparte interesul partizan, oameni care colaborează deschis cu societatea civilă, cu mediul economic, pentru a găsi cele mai bune soluții la nivelul comunităților în care trăiesc. Dar, din păcate, avem și exemple negative. Am însă încredere că autoritățile competente vor rămâne vigilente și vor analiza fiecare sesizare și fiecare neregulă.

Nimeni dintre cei care, în această perioadă dificilă, au făcut nereguli nu trebuie să stea liniștit, crezând că va scăpa de brațul legii". 

Urmăriți discursul integral: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.