VIDEO Orban îl pune la punct pe Cercel: "Un act iresponsabil! Nu înțelege deloc societatea, nu înțelege deloc respectul față de drepturile și libertățile fundamentale!". Surse ProTV: Tătaru analizează trimiterea în vacanța mare a controversatului doctor


VIDEO Orban îl pune la punct pe Cercel: "Un act iresponsabil! Nu înțelege deloc societatea, nu înțelege deloc respectul față de drepturile și libertățile fundamentale!". Surse ProTV: Tătaru analizează trimiterea în vacanța mare a controversatului doctor

Premierul Ludovic Orban l-a acuzat marți, 21 aprilie, de iresponsabilitate pe managerul Institutului Matei Balș, Streinu Cercel, pentru că a susținut în spaţiul public, într-un plan intitulat "Vacanța Mare", ideea conform căreia vârstnicii ar putea fi scoşi din familiile lor şi duşi în spaţii speciale, administrate de către autorităţi. Orban a precizat că Guvernul nu ia în calcul astfel de măsuri şi că decizia privind relaxarea restricţiilor îi va viza şi pe cei de peste 65 de ani.

Ludovic Orban: "Streinu Cercel vorbește în numele său. Nu are nicio legătură cu deciziile la nivelul Guvernului și critic sever aruncarea în spațiul public a unor propuneri care nu au intrat prin filtrul analizei și care nu fac parte din deciziile care se iau la nivelul Ministerului Sănătății și la nivelul Guvernului. Nu există nici cea mai mică intenție privitoare la părinții și bunicii noștri de a-i menține în izolare o perioadă atât de lungă sau, Doamne ferește, de a asigura un spațiu de carantină și ruperea din familie. Transmiterea publică a unei astfel de propuneri nu face bine societății, nu face bine nimănui și consider că este un act iresponsabil, cu atât mai mult cu cât vine din partea unui profesor care este considerat un specialist în domeniul epidemiologiei, dar în ceea ce privește măsurile aferente pare că nu înțelege deloc societatea, nu înțelege deloc respectul față de drepturile și libertățile fundamentale și aruncă în spațiul public lucruri care nu au nicio legătură cu intențiile și cu deciziile autorităților și ale Guvernului în ansamblul său.

Deja gândim fiecare pas posibil pentru revenirea la normalitate, pentru relaxarea măsurilor. Pentru fiecare relaxare a unei măsuri gândim cu mare atenție ce risc epidemiologic există în cazul renunțării la fiecare măsură restrictivă. Doar după o evaluare foarte serioasă vom face pașii de revenire înspre normalitate, iar toată această mișcare va fi una graduală și îi privește pe toți cetățenii români indiferent de vârsta lor. Mai exact, orice relaxare îi va include și pe părinții și bunicii noștri. 

Domnul Tătaru a spus clar, public, că nu susține acest document și că nu este un document al Ministerului Sănătății, ci doar o propunere formulată de domnul Cercel".

Vedeți video de la 04:15: 


Mai mult, conform ProTV, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, analizează dacă e necesară trimiterea în vacanța mare (demiterea) profesorului Streinu Cercel, ca urmare a informațiilor apărute privind izolarea persoanelor de peste 65 de ani în contextul epidemiei COVID-19.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.