Streinu Cercel, dat afară de Nelu Tătaru dintr-o funcție-cheie de conducere


Streinu Cercel, dat afară de Nelu Tătaru dintr-o funcție-cheie de conducere

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi că l-a dat afară pe directorul Institutului Matei Balș, Streinu Cercel, din funcția de președinte, dar și de membru al Comisiei speciale anti-COVID-19.

Tătaru: "Domnul prof. Streniu-Cercel era membru al Comisiei speciale anti-Covid. Era chiar președinte. Noi avem discuții, sunt propuneri, chiar și această propunere, dar nu am putut să fiu de acord cu dânsul. De asta am spus, gândim și oportunități, protejăm persoanele vârstnice, dar nu pot fi de acord.

Apariția acelui plan de vacanță nu a făcut decât să extrapoleze anumite gânduri, anumite gândiri. De altfel, decizia a fost de a-l demite din funcția de președinte al Comisiei. I-am comunicat și dumnealui acest lucru. Nu mai face parte din Comisie și nu mai e nici președinte. Nu a obiectat".

Comisiile de specialitate sunt structuri consultative care furnizează Ministerului Sănătăţii expertiza științifică necesară pentru coordonarea reţelei de asistenţă medicală.

Ministrul Sănătății a spus că Streinu Cercel va fi înlocuit de Adriana Pistol, director la Institutul Național de Sănătate Publică.

Decizia ministrului Sănătăţii a venit după ce Streinu Cercel a întocmit un plan îngrozitor de izolare totală a cetățenilor de peste 65 de ani pe perioada a 3 luni pe fondul epidemiei COVID-19. Planul lui Cercel a creat un climat de panică în rândul vârstnicilor, dar nu numai. 

Premierul Ludovic Orban, întrebat joi dacă se impune demiterea profesorului Streinu Cercel, după propunerile pe care le-a făcut în legătură cu carantinarea persoanelor vârstnice, a declarat că documentul cuprinde "lucruri de o gravitate extremă care nu trebuie tratate numai cu un zâmbet ci şi cu măsuri".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.