Rușii recunosc OFICIAL: cu toții se îneacă în ALCOOL, în perioada de izolare, de la prunci până la bunicile lor! Numărul infracțiunilor domestice a explodat în Rusia


  • ACP
  • Apr 24, 2020 16:34
  • 2096
Rușii recunosc OFICIAL: cu toții se îneacă în ALCOOL, în perioada de izolare, de la prunci până la bunicile lor! Numărul infracțiunilor domestice a explodat în Rusia

Despre situația din Rusia se știe că e prezentată invariabil propagandistic de oficialitățile și de presa deloc liberă subordonate Kremlinului. Acum, mai mult ca oricând, din cauza noilor reguli și a controlului foarte strict impus atât populației cât și organelor de ordine și funcționarilor statului, toți rușii sunt mult mai atenți la ce spun.

Președintele Sindicatului Interregional al Polițiștilor din Moscova, Mihail Paschin, a emis însă o serie de declarații destul de jenante pentru țara sa, într-un interviu publicat de Moscow Times.

Lipsa ochelarilor și a costumelor de protecție pentru polițisti, numărul mult prea mic al măștilor nu sunt deloc niște surprize, pentru că acestea au lipsit și din țările occidentale la începutul pandemiei. La fel, situația că mulți dintre polițiștii bolnavi sunt ținuți la muncă și că nu sunt testați decât foarte puțini angajați ai Internelor nu poate surprinde, dar faptul că toate acestea au fost spuse public de un polițist e un pic neșteptat.

Însă cele spuse în continuare de Mihail Paschin în interviu nu arată deloc o situație comparabilă cu ce se întâmplă în alte țări și, cu siguranță, nu pică deloc bine propagandiștilor Kremlinului, care se luptă să își prezinte cât se poate de roz țara și concetățenii:

”Vânzările de alcool au crescut de patru-cinci ori. Oamenii beau în acestă perioadă de izolare. Toată lumea bea (alcool), de la copii la bunicile lor. Infracțiunile domestice sunt în creștere – nu cele stradale, ci cele domestice. Iar dacă toată lumea bea, toți încep să își bată nevestele sau să se bată între ei” – mai multe detalii AICI.

Despre unele obișnuințe tradiționale ale rușilor se știu destule, există studii și literatură de specialitate, dar reconfirmarea acestor lucruri venită de la un oficial cu epoleți, care aduce precizări foarte clare, este absolut binevenită pentru noi (nu și pentru cel de la care au venit). Rușii nu se dezmint, sunt așa cum îi știam încă de la bunicii nostri. E o imagine de reținut – toți rușii, de la cei mici la bunici...

Ar fi interesant de știut cum ar comenta informația asta ambasadorul Rusiei la noi în țară, notoriul anti-român Valeri Kuzmin.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.