Viorica Dăncilă s-a trezit sa evalueze starea națiunii pe care a făcut-o de râs


Viorica Dăncilă s-a trezit sa evalueze starea națiunii pe care a făcut-o de râs

Chiar când toată lumea părea s-o fi uitat, Viorica Dăncilă a decis să se repună singură în prim plan, exprimându-se public cu privire la starea națiunii. O națiune pe care a făcut-o de râs la nivel mondial, demonstrând întregii lumi că există și țări în care orice gospodină semi-analfabetă poate deveni premier.

Ca atare, Viorica Dăncilă se simte în măsură să dea lecții de guvernare, chiar dacă ea a făcut orice altceva în fruntea guvernului decât să guverneze. Nu pentru că n-ar fi vrut, ci pentru că n-avea cum, pe fondul limitărilor foarte stricte ale propriului intelect.

Dar, de când nu mai e prim ministru, Viorica Dăncilă pare a se pricepe mai bine la guvernare decât pe vremuri. Și iată cum astăzi citim pe pagina de Facebook a Vioricăi de la Videle opinii despre eficiența guvernării. Opinii pe care suntem siguri că nici ea nu le înțelege și că sunt, de fapt, opera vreunui consilier de imagine teleormănean.

"Scăderea ratingului de țară pentru România e doar parțial generată de criza coronavirusului; cealaltă problemă e ineficiența actualei guvernări. În mod evident, managementul economic al Guvernului PNL nu convinge piețele financiare și agențiile de rating, iar acest lucru se va traduce prin împrumuturi mai scumpe pentru țară și ezitări mai mari din partea investitorilor străini. Iar pentru ca lucrurile să fie și mai rele, în loc ca decizia Moody’s să fie privită cu preocupare, guvernanții noștri o întâmpină cu un triumfalism penibil. Nu, domnule Cîțu, agenția de rating Moody’s nu confirmă deloc că prioritățile și măsurile dumneavoastră sunt „corecte și responsabile”. Ea confirmă că România are probleme economice serioase, iar reacția dvs. confirmă că PNL nu tratează cu seriozitate aceste probleme. Încă vreo câteva „victorii” similare și puneți pe butuci toată economia!", a notat fostul premier pe Facebook în această dimineață.

Comentariile sunt de prisos...

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.