Dimensiunea nesimțirii Gabrielei Firea, măsurată în euro de un lider PNL: "Atenție, urmează sume care vă pot afecta emoțional!"


Dimensiunea nesimțirii Gabrielei Firea, măsurată în euro de un lider PNL: "Atenție, urmează sume care vă pot afecta emoțional!"

Liderul consilierilor generali ai PNL, Stelian Bujduveanu, a prezentat luni dezmățul financiar din cadrul Primăriei Capitalei, sub conducerea edilului PSD Gabriela Firea, chiar și pe vreme de criză COVID-19 o parte din salariile angajaților din companiile municipale ilegale, înființate de pesedistă, fiind de trei ori mai mari decât salariul mediu, în condițiile în care zeci de mii de oameni din mediul privat au rămas perioada aceasta fără job-uri

Totodată, liberalul a atras atenția că Firea vrea să risipească în 2020 pe companiile municipale 583 de milioane de euro, dintre care 134 de milioane de euro pe salarii. Mai mult, Bujduveanu a precizat că 20 de milioane de euro din bugetul companiilor municipale se duc către clientela PSD, angajată pe posturi de conducere. De asemenea, liberalul a afirmat că joi, 30 de aprilie, vor fi discutate proiectele de buget ale acestor companii municipale.

Bujduveanu, pe Facebook: "‼️Salariile în companiile Primăriei Generale sunt de trei ori mai mari decât salariul mediu‼️

Firmele municipale înființate de Gabriela Firea pe banii bucureștenilor pentru proptelele PSD, DECLARATE ILEGALE DE INSTANȚĂ, vor toca și anul acesta sute de milioane de euro, deși criza financiară generată de coronavirus a lăsat zeci de mii de oameni fără job-uri.

‼️Atenție, urmează sume care vă pot afecta emoțional, mai ales că le suportați din buzunarul dumneavoastră! Joi, 30 aprilie, discutăm proiectele de buget ale acestor companii municipale, unele dintre ele având salarii medii de 3 ori mai mari decât salariul mediu pe economie:

🔴 Compania Municipală Publicitate și Afișaj - câștig mediu 9.800 lei/lună, în condițiile în care salariul mediu net în București e de circa 3.700 de lei, în timp ce salariul mediu în țară e de aproximativ 3.176 de lei. Un singur lucru explică nivelul imens de salarizare: obsesia Gabrielei Firea pentru PR. Așadar, Gabriela Firea plătește clientela de partid din bani publici cu salarii de peste trei ori media pe țară.

🔴 Compania Municipală Tehnologia Informației - câștig mediu 7.900 lei/lună. Probabil sunt angajații care încă se străduiesc să scoată dosarele cu șină.

‼️Peste o jumătate de miliard de euro, doar pentru mofturile lui Firea

Cele 23 de firme ale primăriei, între timp comasate, dar care și-au păstrat numărul de angajați și mai ales de directori, au în 2020 un buget estimat la peste 2,8 miliarde de lei (583 milioane de euro).

Dacă tot se plânge de bugetul prea mic al Capitalei, Gabriela Firea să spună public ce s-a întâmplat cu împrumuturile acordate de către Consiliul General acestor firme în momentul înființării lor. Vor mai fi rambursați acești bani către bugetul Capitalei sau au intrat într-o gaură neagră? Un primar responsabil colectează bani în buget, nu-i risipește pe împrumuturi care servesc doar cumetriile politice.

🔴 Cheltuielile cu angajații se ridică la aproximativ 644 milioane lei (134 milioane de euro). Și aici trebuie separate lucrurile. Unii angajați au fost mutați cu forța din foste departamente ale primăriei, desființate inutil de Gabriela Firea. Sunt oameni profesioniști, care își fac treaba. Însă o parte din angajați, “șefimea” au venit pe filiera PSD cu scopul de a servi interesului personal al primarului general, nicidecum interesul public. Căpușe bugetare, care ar trebui imediat îndepărtate.

‼️Doar salariile consiliilor de administrație și ale directorilor – șefime selectată direct de Gabriela Firea - se ridică la circa 20 milioane lei (peste 4 milioane de euro)!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.