VIDEO. O vasluiancă a pus pe fugă trei vlăjgani „Antitero” din Jandarmerie. Soțul femeii fusese scos din rând de la magazin și amendat cu 20.000 de lei. Brutele abuzive din MAI nu aveau maști de protecție și nici mănuși


VIDEO. O vasluiancă a pus pe fugă trei vlăjgani „Antitero” din Jandarmerie. Soțul femeii fusese scos din rând de la magazin și amendat cu 20.000 de lei. Brutele abuzive din MAI nu aveau maști de protecție și nici mănuși

Trei jandarmi au fost filmați într-una din serile trecute la Vaslui, pe strada Castanilor, în timp ce făceau stânga împrejur și grăbeau pasul către duba instituției, cu o femeie revoltată pe urmele lor care le reproșa nu doar uriașa amenda abuzivă aplicată soțului, ci și faptul că se plimbă printre oameni fără maști de protecție și mănuși.

„Avem doi copii cu handicap și ne-ați dat 100 de milioane amendă („200 milioane” – a corectat-o unul dintre reprezentanții MAI). Niciunul dintre ei nu are mască și mănuși. Mulțumim pentru abuz, domni jandarmi.”, a strigat femeia în urma celor trei jandarmi înghesuiți în duba cu care au plecat în mare viteză de la fața locului. (vedeți video AICI)

De altfel, nu doar Jandarmeria nu poartă la Vaslui măștile recomandate, ci însuși președintele Consiliului Județean Dumitru Buzatu este un exemplu cât de poate de negativ în acest sens, fiind văzut adesea, în public, în ultima perioadă, fără să se protejeze corespunzător. Vezi foto jos. (sursa foto: ziaruldevaslui.ro, unde puteți găsi o galerie întreagă cu Buzatu fără mască plimbându-se printre vârstnici pe 29 aprilie, de Ziua veteranilor)

Vasluianul amendat a povestit incidentul pe pagina sa de Facebook, relatând că din cele patru persoane care se aflau la rând așteptând să intre în magazin pentru a-și face cumpărăturile doar el a fost vizat de jandarmi, extras de la coadă și sancționat.

Redăm mai jos mesajul cetățeanului, așa cum a fost postat: „Ora 21 stau la rand la magazin la 2 metri fata de celalt din fata mea ca sa iau paine la copii pe Strada castanilor. Un grup de baieti stau in parcare la 6 m de mine opreste masina de jandarmi si striga cei din spate veniti la noi.eu stau unde ma aflam iar 2 dintre jandarmi se dau jos si ma intreaba e ce nu vin la ei daca ma cheama,din 4 persoane care stateau la rand doar pe mine ma intreaba ce fac eu afara,eu le zic ca am iesit sa iau paine si unu dintre ei ma intreaba da ce fumezi asa in sictir ,eu nu ii zic nimic,imi iau datele si imi zic ca o sa imi vina 100 de milioane amenda atunci sotia a venit cu telefonul si a inceput sa filmeze ,din filmare se aude ca domnul jandarm Alistar zice ca amenda o sa fie de 200 de milioane ca asa vrea dumnealui”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.