MIRACOLUL Podurilor de Flori peste Prut: ”Au deschis mințile și sufletele multora, după jumătate de secol de spălare a creierelor”. Descompunerea identitară și deznaționalizarea Basarabiei


MIRACOLUL Podurilor de Flori peste Prut: ”Au deschis mințile și sufletele multora, după jumătate de secol de spălare a creierelor”. Descompunerea identitară și deznaționalizarea Basarabiei

Istoricul și jurnalistul George Damian explică, pe Facebook, de ce a fost un adevărat miracol faptul că au existat poduri de flori peste Prut, acestea deschizând sufletele și mințile multora, după jumătate de secol de spălare sovietică a creierelor. Și în condițiile unui aprig și premeditat proces de deznaționalizare a Basarabiei, proces care continuă ca un tăvălug.

Podul.ro vă prezintă comentariul lui George Damian:

”Este la modă condamnarea podurilor de flori de peste Prut. Ce ne-au trebuit, tovarăși, podurile de flori? Să-mi spuneți acum, sincer, tovărășește, la ce au fost bune podurile de flori? Au lălăit niște unii ca mâțele stoarse ”Eeeeeeemiiiiiineeeeeescuuuuuuu!” și au recitat poezii! Nu tovarăși, nu aceasta este calea! Să ne spună tovarășii români, sincer, tovărășește: unde sunt banii? Câți bani au de gând să ne dea tovarășii români? Noi ne unim în spirit socialist, dar să nu se amestece tovarășii români în treburile noastre, adică unire, dar să nu ne judece pe noi românii după legile lor românești, cu jandarmii și procurorii lor sadiști.

Condamnarea podurilor de flori este parte integrantă a tezei ”poporul plurietnic basarabean vrea iaurt, nu geopolitică!” Iar asta este o teză cu adânci rădăcini sovietice în Moldova ca un ciorchine de poamă pe harta măreței noastre patrii unionale.

Podurile de flori, așa emoționale și patetice, au deschis mințile și sufletele multora după jumătate de secol de spălare a creierelor. Citeam zilele astea un rezumat făcut de niște americani prin anii 70 la o lucrare de sociologie în Basarabia sovietică. Tovarășii urmăreau procesul de descompunere identitară cu atenție și se lăudau cu eradicarea atitudinilor naționaliste nesănătoase. Deznaționalizarea în Basarabia a fost un proces complex, întins pe zeci de ani, pus în aplicare de un stat totalitar. A fost un miracol faptul că au existat podurile de flori”.  
 
 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.