Ioana Constantin: "Adevărul despre pensiile speciale? Există 2 modalități, dacă chiar vrem să le eliminăm!"


Ioana Constantin: "Adevărul despre pensiile speciale? Există 2 modalități, dacă chiar vrem să le eliminăm!"

Secretarul adjunct al PMP, Ioana Constantin, a declarat că există 2 modalități în vederea eliminării pensiilor speciale. Fostul secretar de stat în Ministerul Muncii a precizat că pensiile speciale în plată trebuie impozitate consistent și cu multă grijă pentru ca CCR să nu declare neconstituțională măsura, iar pensiile speciale pe care urmează să le primească diferite categorii trebuie eliminate printr-un proiect de lege în Parlament / OUG. 

Ioana Constantin, pe Facebook: "Adevărul despre pensiile speciale? Există 2 modalități, dacă chiar vrem să le eliminăm și să reducem impactul lor bugetar. Înainte de orice, avem 2 tipuri de pensii speciale: (1) pensiile speciale în plată; (2) pensiile speciale pe care urmează să le primească diferite categorii. Pe primele trebuie să le impozităm consistent, cu grijă să nu fie neconstituțional prin comparație cu restul pensiilor (ironic, cele contributive). Pe celelalte să le eliminăm prin proiect de lege în Parlament sau OUG. Singurele pensii speciale care trebuie să rămână: cele pentru veteranii și invalizii de război, văduvele veteranilor de război, pentru cei care au pus țara mai presus de viața lor. Demagogia și populismul au creat pensiile speciale, dar prin demagogie și populism nu le putem elimina. Aveți în Parlament proiectul PMP sau oricând varianta OUG. Pensiile speciale sunt FURT. Curaj și #fărăpopulism!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.