Dosar penal pentru primarul din Teleorman care și-a îngropat o rudă cu alai în plină stare de urgență


Dosar penal pentru primarul din Teleorman care și-a îngropat o rudă cu alai în plină stare de urgență

La începutul lunii aprilie, un primar din județul Teleorman își îngropa o rudă apropiată cu alai. La eveniment a chemat și angajați ai instituției pe care o conduce, deși știa că în stare de urgență, ceremoniile funerare nu se pot desfășura cu prezența a mai mult de 8 participanți. Este vorba despre primarul Petrică Pîrvu de la Zimnicea, care, pe vremuri, închiria la preț modic un apartament personal postului de radio al lui Liviu Dragnea.

Petrică Pîrvu de la Zimnicea și-a îngropat la începutul lunii trecute o rudă apropiată în cimitirul orașului. O camera de bord a unei mașini din apropiere a surprins alaiul de câteva zeci de persoane, dar și angajați ai primăriei, invitați probabil la tristul eveniment de șeful lor, pe care nu l-au putut refuza. La momentul respectiv, oamenii din Zimnicea s-au arătat intrigați de situație și și-au manifestat supărarea public, cu privire la faptul că ei sunt obligați să stea în casă și să se uite cum primarul face înmormântare cu alai.

La câteva zile după înmormântare, după ce evenimentul a devenit cunoscut, prin apariția de filmări și fotografii în presă, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București s-a făcut o sesizare pe această team. Pe data de 21 aprilie, sesizarea a fost trimisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Zimnicea pentru soluționare.

Cu alte cuvinte, teoretic, primarul de la Zimnicea e încă nevinovat, dar dosarul își urmează cursul, pentru că asta e procedura. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Zimnicea, Florentina Iordache, susține că dosarul penal vizează exact acea înmormântare și admite faptul că parchetul a remarcat prezența la eveniment a mai mult de 8 persoane.

Din filmarea realizată cu o cameră de bord rezultă că numărul participanților la înmormântare era mult mai mare de 8, ba chiar noi am numărat vreo 60 de persoane. Asta în condițiile în care primarul localității ar fi trebuit să fie primul care respecta legea. Dar fiind un primar apropiat lui Liviu Dragnea putem înțelege de ce a crezut personajul că e mai presus de lege.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.