Dan Barna INSULTĂ toți jurnaliștii onești și independenți. L-a pupat în direct pe Ion ”Coroiu” Cristoiu: ”Vă consider un om de presă reprezentativ pentru România acestor ani”


Dan Barna INSULTĂ toți jurnaliștii onești și independenți. L-a pupat în direct pe Ion ”Coroiu” Cristoiu: ”Vă consider un om de presă reprezentativ pentru România acestor ani”

Din superficialitate crasă și din politețe pentru notoriul Ion Cristoiu – adică: sursa Coroiu a Securității, turnătorul de semeni, personajul nociv care practică fake news-ul ca terorism mediatic încă de la începutul anilor ꞌ90 –, șeful USR-ist Dan Barna jignește toată presa independentă din România, care depune sacrificii uriașe pentru a-și face meseria.

Mai exact, căzând în capcana Piticului Utecilă, care l-a întrebat (și el mirat) de ce îl frecventează, dacă până și fanii lui s-au supărat teribil, Barna găsește de cuviință să-i spună lui Coroiu că i-a acceptat invitația fiindcă îl consideră, țineți-vă bine, ”un om de presă reprezentativ pentru România acestor ani”.

Să nu uităm că Ion Cristoiu a fost, de-a lungul ultimilor trei ani, un vârf de lance al atacurilor PSD-ALDE-UDMR la adresa independenței justiției. De asemenea, Cristoiu l-a făcut albie de porci pe Barna, în repetate rânduri, pe sticlă și în scris, din toate pozițiile. De același tratament a avut și are parte USR, aproape zilnic. Tot Cristoiu a porcăit sutele de mii de manifestanți din Piața Victoriei. E fostă ”stea” Antena 3 (care-l instrumentalizează încă în diverse situații) și vechi propagandist USL. Ce ”om de presă reprezentativ”?!

Vă amintim nu doar că numitul Ion Cristoiu nu mai are nimic de-a face cu presa reală de ani de zile, ci și că el se numără printre personajele care au distrus presa românească, au mogulizat-o și au deturnat-o de la menirile ei firești.

Scriitorul și jurnalistul Dan Alexe explică, pe pagina de Facebook a domniei sale, că ”politețea nu este o scuză aici, deloc-deloc”, întrucât este evident pentru oricine că Ion Cristoiu nu este, nici pe departe, ”un om de presă reprezentativ pentru România acestor ani”. ”Se vede că Barna nu știe ce e aia presă. Presa adevărată s-a bătut tot timpul să nu semene cu Cristoiu”, punctează scriitorul.

Vă prezentăm comentariile lui Dan Alexe:

”Interviu video Ion Cristoiu cu Dan Barna.

Cristoiu își deschide capcana și-l întreabă (îi spune viclean tot timpul: ‹domnule Președinte›) de ce a acceptat interviul, dacă l-au porcăit pentru asta până și fanii.

Barna răspunde grav că:
- 1.: a promis, iar el nu-și ia cuvântul înapoi și
- 2.: deși Cristoiu s-a compromis cu USL, PSD și Voiculescu, totuși, zice Barna: -- ‹vă consider un om de presă reprezentativ pentru România acestor ani›.

Nu, politețea nu e o scuză aici, deloc-deloc, Barna nu trebuia să-i spună în direct lui Cristoiu că e ‹un om de presă reprezentativ pentru România acestor ani›, pentru că nu este. Se vede că Barna nu știe ce e aia presă. Presa adevărată s-a bătut tot timpul să nu semene cu Cristoiu.

Am încetat să mă uit când mi-am dat seama că amândoi vorbesc cu ‹pă› și spun ‹pe bune›”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.