Năsui critică Guvernul Orban pentru banii dați către presă: "Banii aceștia vin, evident, de la cei care muncesc și plătesc taxe și impozite"


Năsui critică Guvernul Orban pentru banii dați către presă: "Banii aceștia vin, evident, de la cei care muncesc și plătesc taxe și impozite"

Deputatul USR Claudiu Năsui a criticat inițiativa Guvernului de a acorda bani presei pe fondul epidemiei COVID-19. În acest sens, parlamentarul a atras atenția că suma de 200 de milioane de lei pe care o va primi presa reprezintă cuantumul taxelor plătite de 18.865 de români, pe perioada unui an, cetățeni care muncesc pe salariul minim pe economie

Năsui, pe Facebook: "Guvernul va cumpăra bună voința presei cu banii noștri.

Știți cum dacă vorbești despre reducerea poverii fiscale, pensionarii speciali ne vor spune că „nu sunt bani”. Iată cum pentru interesele guvernului se găsesc imediat bani.

Guvernul va da 200 de milioane de lei presei pentru „publicitate pe tema coronavirusului”.

Banii aceștia vin, evident, de la cei care muncesc și plătesc taxe și impozite în România. Suma care va fi dată presei reprezintă impozitele pe munca a 19.000 de români care câștigă salariul minim timp de un an (18.865 români de la care statul ia 883 de lei pe lună). Mai ales în an electoral, vă dați seama că fix de asta era nevoie. Deficitul e până la cer, dar prioritatea e alta.

Un detaliu ușor amuzant este că fondurile vor fi gestionate de Secretariatul General al Guvernului și Autoritatea pentru Digitalizarea României. Nu de alta, dar digitalizarea statului e gata și era timpul pentru noi atribuții la această agenție a statului".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.