Procurorul general, sub lupa Curții Constituționale. Personajul dubios care refuză anchetarea MAFIEI lui Dodon, eterna slugă a Moscovei


Procurorul general, sub lupa Curții Constituționale. Personajul dubios care refuză anchetarea MAFIEI lui Dodon, eterna slugă a Moscovei

Potrivit Deschide.md, Curtea Constituțională de la Chișinău urmează să se pronunțe joi, 21 mai, asupra legalității concursului prin care Alexandr Stoianoglo a fost ales în funcția de procuror general.

Totodată, Înalta Curte se va expune asupra legalității aflării lui Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar.

Potrivit președintelui rusofil și socialist Igor Dodon, autorii sesizării „această grupare, mafie care nu poate să se înțeleagă cu Stoianoglo” a decis să apeleze la „metodele anterioare”.

„Foarte sper ca Curtea Constituțională nu se va implica în aceste procese politice”, a mai zis Dodon, într-o română aproximativă.

Totuși, șeful statului uită să menționeze că autorii sesizării la Curtea Constituțională sunt și actualii deputați PDM, inclusiv Pavel Filip, Dumitru Diacov, Igor Vremea, Nicolae Ciubuc.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.