VIDEO Ciolacu a făcut atac de panică când i s-a cerut să dea curs eliminării pensiilor speciale pentru parlamentari. Reacția deputatului USR


VIDEO Ciolacu a făcut atac de panică când i s-a cerut să dea curs eliminării pensiilor speciale pentru parlamentari. Reacția deputatului USR

Deputatul USR Cristian Seidler a cerut, miercuri, în sedința comună a Parlamentului, suplimentarea ordinii de zi cu proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a invocat motive procedurale pentru a nu da curs cererii deputatului USR. În acest context, Seidler a precizat pe Facebook că proiectul de lege s-ar putea adopta și fără raportul comisiei solicitat de Ciolacu, pensiile speciale ale parlamentarilor putând fi adoptate sau eliminate doar în ședința plenului reunit al Camerei Deputaților și al Senatului. De altfel, deputatul USR a atras atenția că respectiva comisie, controlată de PSD, trebuia să dea raportul în cauză acum 2 ani, 7 luni și 28 de zile.

Seidler: Vă solicit în numele grupului parlamentar al USR să supuneți la vot suplimentarea ordinii de zi cu Pl-x nr. 282/2017. Este vorba despre eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor care poate fi realizată doar în plenul reunit așa cum a indicat CCR. Felul în care veți proceda domnule președinte al Camerei Deputaților, dar și președinte al PSD, felul în care vor vota parlamentarii vor arăta intenția adevărată a acestora, de a păstra sau a elimina pensiile speciale, începând acum cu cele ale parlamentarilor. Nu vă ascundeți în spața unor pretexte procedurale. Există acoperire în regulament pentru ceea ce vă solicităm. Acum să vă vedem intențiile reale.

Ciolacu: O singură întrebare. Avem raport? 

Seidler: În lipsa raportului care întârzie de aproape 3 ani de zile plenul reunit poate adopta proiectul de lege. 

Ciolacu: Stați. Mai rămâneți pe fir dacă este... Știm că această procedură este la Cameră, dar nu pe plen reunit neexistând raport. 

Seidler, pe Facebook: "PSD menține pensiile speciale ale parlamentarilor, USR le vrea eliminate

Pensiile speciale ale parlamentarilor se adoptă și se elimină doar în ședința plenului reunit al Camerei Deputaților și al Senatului. Astăzi am avut o asemenea ședință pentru a încuviința starea de alertă.

Am propus din nou suplimentarea ordinii de zi cu proiectul de lege al USR de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Președintele PSD și al Camerei Deputaților a refuzat să supună la vot propunerea mea cu pretextul că nu există raportul comisiei pe acest proiect de lege. Comisia în cauză, condusă și dominată de PSD, ar fi trebuit să întocmească raportul acum 2 ani, 7 luni și 28 de zile. De fapt, proiectul s-ar putea adopta și fără raportul comisiei".

Vedeți video de la 32:49:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.