106 ani de la nașterea Seniorului


106 ani de la nașterea Seniorului

Sunt oameni care umplu spațiul dintre ei și semenii lor cu credință, multă bunătate, verticalitate morală, curaj, putere de sacrificiu și iubire. Sunt calități care apropie, dar care, mai ales, despart. Pentru că ei nu sunt regula, ei sunt excepția, modelul.

Corneliu Coposu a fost un astfel de om. Un martir și un mit.

Percepția unei asemenea ființe, într-o lume desfigurată de violență și de pragmatism vulgar, s-a dovedit imposibilă. Cum să existe cineva dezinteresat de funcții și de onoruri publice și, mai ales, de obținerea unei averi?!

Într-o țară bombardată cu false valori, spiritul lui Corneliu Coposu distanțează mai mult decât atrage. Venerat de fideli (prea puțini) și recunoscut de adversari (prea mulți), Seniorul este considerat un exemplu de admirat, dar nu și de urmat.

Câte legăminte nu s-au făcut la căpătâiul lui Corneliu Coposu? Câți oameni politici legitimați de Senior și-au ținut făgăduiala acelor clipe?!

În imensul cortegiu care-l însoțea în noiembrie 1995, un bătrân din Ardeal spunea: ”N-a avut în el nici un strop de ticăloșie... Cum să câștige în politică?... A fost un Sfânt. Sfinții nu ajung la putere. Ei au puterea de la Dumnezeu!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.