O nouă impertinență. Premierul Chicu ”regretă”, dar rămâne obraznic. Rusofilul insistă că România și românii NU i-au înțeles declarațiile


O nouă impertinență. Premierul Chicu ”regretă”, dar rămâne obraznic. Rusofilul insistă că România și românii NU i-au înțeles declarațiile

Abia ieșit dintr-o întrevedere cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, premierul rusofil Ion Chicu s-a grăbit să scrie, pe Facebook, că regretă scandalul cauzat de deja celebra sa postare în care a insultat România.

Ion Chicu rămâne însă obraznic și persiflator, în condițiile în care insistă că, în realitate, el a fost greșit înțeles – adică, autoritățile de la București și românii din partea asta a Prutului n-au fost în stare să înțeleagă că, deși bălăcărea pe față România, Chicu ar fi spus, de fapt, cu totul altceva. Ceea ce reprezintă o nouă impertinență. Pe de altă parte, Chicu e de părere că România s-ar implica nepermis în politica de la Chișinău, dar nu-l deranjează absolut deloc omniprezența pionilor Rusiei, dintre care unul este chiar el.

Vă prezentăm o serie de pasaje din noua postare a socialistului Ion Chicu: 

”Am ținut să-i exprim Domnului Ambasador regretul pentru modul cum a fost interpretat și apreciat unul din comentariile mele pe rețelele de socializare, care (în opinia mea) în mod absolut neîntemeiat și eronat a fost catalogat drept denigrător în adresa României. Am tot respectul și admirația pentru poporul român, care ca și cetățenii din Republica Moldova merită o viață cu mult mai bună. Totodată, cred că oficialii guvernamentali din ambele state trebuie să se preocupe de soluționarea problemelor în propria țară.

În cadrul întrevederii i-am mulțumit Domnului Ambasador pentru suportul de care Republica Moldova beneficiază din partea României pe dimensiunea integrării europene. Totodată, am subliniat faptul, că raportarea și aprecierea progresului pe agenda de asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană se face în strictă concordanță cu mecanismele de raportare agreate la momentul semnării Acordului de Asociere în 2014. Autoritățile Republicii Moldova raportează despre progresele/eșecurile înregistrate pe această agendă exclusiv structurilor europene.

La finalul întrevederii a fost reconfirmată disponibilitatea ambelor state de a aprofunda relațiile bilaterale prietenești pe principii de respect reciproc.

Sănătate tuturor!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.