De ce nu-l zboară PNL din guvern pe UDMR-istul penal Laszlo Borbely? Individul a scăpat de pușcărie numai datorită imunității parlamentare, fentându-i de două ori pe procurorii DNA într-un dosar în care doar el mai e în libertate


De ce nu-l zboară PNL din guvern pe UDMR-istul penal Laszlo Borbely? Individul a scăpat de pușcărie numai datorită imunității parlamentare, fentându-i de două ori pe procurorii DNA într-un dosar în care doar el mai e în libertate

Din moment ce se află în structura guvernului încă de pe vremea PSD, care l-a răsplătit cu funcția de consilier de stat, de ce nu-l zboară PNL din guvern pe UDMR-istul penal Laszlo Borbely?, personajul care a scăpat de două ori de DNA grație imunității parlamentare.

Jurnalistul Mircea Marian (Newsweek) amintește pe Facebook că, în urma dosarului instrumentat de DNA, intermediarii șpăgii și mituitorii au ajuns la pușcărie, numai beneficiarul șpăgii – dubiosul Laszlo Borbely – a scăpat de brațul legii și se lăfăiește acum într-o funcție călduță și racordată la banul public.

Vă prezentăm comentariile lui Mircea Marian:

”Cât de supărat e nenea Kelemen Hunor pe guvernul PNL îți dai seama citind, azi, pe site-ul Guvernului, că domnul consilier de stat Laszlo Borbely a dirijat videoconferința RO-HYDROHUB, la care au participat vreo 3-4 miniștri.

Da, vorbim de acel Laszlo Borbely ot UDMR care a scăpat de două ori de DNA punându-se sub protecția imunității parlamentare. Intermediarii șpăgii și mituitorii sunt toți la pușcărie, beneficiarul ei - NU. România, țara in care suntem egali în fața legii. Sau nu.

Domnul LB e în guvern din vremurile PSD, dar cine să supere UDMR-ul și să-l dea afară cu fulgi cu tot? Un penal reprezintă cu cinste, în Guvern, uniunea domnului KH (Kelemen Hunor – n. red.).

PS: Consilier de stat este funcție de demnitate, rang de secretar de stat sau, dacă vreți, un fel de ministru adjunct”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.