PSD pregătește o nouă criză politică pentru a câștiga alegerile. Olguța a anunțat cum va fi alungat guvernul Orban

PSD pregătește o nouă criză politică pentru a câștiga alegerile. Olguța a anunțat cum va fi alungat guvernul Orban

PSD a anunțat că va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban dacă Guvernul va decide să nu respecte legea pensiilor care prevede o creștere de 40% de la 1 septembrie. 

Planul PSD mizează pe faptul că Guvernul nu va putea să aplice legea pensiilor și astfel social democrații își furnizează o temă puternică de atac la adresa PNL în plină campanie pentru alegerile locale despre care premierul Ludovic Orban spunea că ar putea fi organizate la sfârșit de octombrie sau început de noiembrie.

Ministrul Finanțelor a anunțat deja în cursul zilei la Realitatea Plus că pensiile ar putea crește cu doar 10% din septembrie, și nu cu 40% așa cum era prevăzut.

"Pentru locale, cel mai fidel electorat este cel din provincie. E ușor de înțeles cât de sensibilă este această temă pentru cei care ies la vot. În plus noi le creăm primarilor noștri cea mai bună armă de atac împotriva PNL", au explicat surse din interiorul PSD pentru HotNews.ro.

„Ei au cerut persoanelor vârstnice să respecte legea, să nu mai iasă din casă să-și vadă rudele. Este momentul în care și guvernul trebuie să respecte persoanele vârsnice. Orice virgulă vor modifica în Legea pensiilor vor avea parte de moțiune de cenzură”, a anunțat Lia Olguța Vasilescu, la finalul Biroul Permanent Național al PSD.

Adevărata miza este însă alta pentru PSD și anume picarea Guvernului Orban în Parlament. Pesediștii mizează pe votul parlamentarilor PRO România și ALDE la moțiunea de cenzură, dar și pe proasta relație pe care Executivul condus de liberali o are cu toate partidele politice reprezentate în Parlament.

Liberalii ar intra într-o campanie electorală cu un Guvern interimar, cu atribuții limitate. O adevărată lovitura de imagine pentru aceștia. "Pentru noi asta e adevărata miză. Să picăm Guvernul. E greu să-ți mobilizezi oamenii în teritoriu să facă campanie când tu ai un Guvern cu atribuții limitate. Ce garanții oferi electoratului că poți să-ți onorezi promisiunile?", au explicat sursele citate. Mai multe detalii AICI

Cristi Dimitriu, fostul manager general al News.ro și fost direct general al Mediafax, și-a exprimat, pe pagina sa de Facebook, opinia în ce privește o majorare „populistă” a pensiilor cum forțează PSD tocmai în ideea că actualul Executiv nu are banii necesari: „Să repet că nu sunt de acord cu mărirea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie?

Să fie stabilit un procent corelat cu rata inflației.

Le-am spus-o tuturor pensionarilor pe care îi cunosc și o spun și public. Cu unii m-am și certat rău pe chestia asta, explicându-le că nu e o problemă politică, ci politicienii o fac politică și electorală.

Să vedem cine mai are curaj și mă refer la oficiali. Liberalii o cam dau cotită de câte ori sunt întrebați.

Având în vedere criza actuală este un gest de responsabilitate, după cum cei care susțin creșterea sunt iresponsabili și populiști.”.