Un politolog critică comportamentul unora dintre protestatarii care cer #JusticeForGeorgeFloyd: "Participând sau asistând la jafuri și distrugeri, nu ajutați cu nimic nici societatea, nici justiția!"


Un politolog critică comportamentul unora dintre protestatarii care cer #JusticeForGeorgeFloyd: "Participând sau asistând la jafuri și distrugeri, nu ajutați cu nimic nici societatea, nici justiția!"

Politologul Șerban Filip Cioculescu, lector al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București, a criticat modul în care protestează un număr considerabil de manifestanți în SUA cerând dreptate pentru George Floyd: "Ieșind în stradă în mod agresiv, participând sau asistând la jafuri și distrugeri, nu ajutați cu nimic nici societatea nici justiția".

CONSULTAȚI ȘI: VIDEO. CUM și DE CE a murit GEORGE FLOYD? Un film cutremurător și o autopsie independentă relevă ce s-a întâmplat la Minneapolis în seara de 25 mai

În acest sens, politologul a oferit exemplul manifestanților din Hong Kong care se opun abuzurilor comuniștilor chinezi, dar nu distrug mașini, magazine sau alte bunuri.

Ciolculescu, pe Facebook: "S-au umplu paginile FB si Twitter ale militanților de stânga din SUA (si nu numai) de apeluri de tip #JusticeForGeorgeFloyd . Da, omul acela a fost ucis în mod brutal, e firesc ca justiția să îi facă dreptate postmortem. Dar lăsați oameni buni justiția să aibă timp să ia o decizie! Ieșind în stradă în mod agresiv, participând sau asistând la jafuri și distrugeri, nu ajutați cu nimic nici societatea, nici justiția. Dacă aș fi om de stânga și as vrea să îmi strig frustarea pe străzi (nu doar pe net) aș fi foarte supărat ca de nervii mei să profite feciori si fete fără niciun căpătâi din ghetouri care abia așteaptă să prăduiască magazine și să incendieze. Cred că unii din ăștia care la muncă nu se prea înghesuie, abia așteptau să apară scânteia ca să poată pleca cu sacul plin din magazine, fără să plătească. Uitați-vă la revoltații din Hong Kong, cei care denunță abuzurile regimului tiranic de la Beijing...îi vedeți atacând mașini și magazine? Dacă au fost cazuri, sigur au fost rare, izolate. Luați exemplu de la ei, așa se protestează calm, civic, iar hoții sunt ținuți departe, izolați. Acum când Trump a trimis armata în Washington, mă tem că Beijingul va ordona și el armatei să intre cu forța in Hong Kong, zicând că dacă și americanii își fac ordine cu soldații pe străzi, ei de ce nu?".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.