FOTO Inconsecvența decizională a lui Dorneanu, devoalată de Birchall: "Cu dosul în două luntri și hop la vale, hop la deal, după cum bate vântul..."


FOTO Inconsecvența decizională a lui Dorneanu, devoalată de Birchall: "Cu dosul în două luntri și hop la vale, hop la deal, după cum bate vântul..."

Fosta ministră a Justiției, Ana Birchall, a publicat pe Facebook un tabel care relevă inconsecvența și lipsa de profesionalism a președintelui CCR, Valer Dorneanu, care din funcția actuală a declarat neconstituționale mai multe acte normative pe care culmea tot el le-a susținut pe vremea când era președinte al Camerei Deputaților. 

"Cu dosul în două luntri și hop la vale, hop la deal, după cum bate vântul...", a ironizat Birchall inconsecvența lui Dorneanu.

Mai mult, Birchall a solicitat din nou demisia lui Valer Dorneanu din CCR, întrucât "legitimitatea deciziilor CCR poate fi serios pusă sub semnul întrebării în viitor, atâta timp cât astfel de oameni rămân în funcţii".

Birchall, pe Facebook: "Cu siguranta CCR este o instituție esențială, iar cei care i-au distrus credibilitatea în acesti ani trebuie să facă un pas în spate! În tabelul de mai jos sunt exemple de acte normative adoptate și semnate în mandatul domnului Valer Dorneanu, în calitatea dumnealui de președinte al Camerei Deputaților. Aceleași acte normative au fost declarate neconstituționale culmea, de cine credeți?? Ați ghicit... tot de Valer Dorneanu, de data aceasta în calitatea dumnealui de Președinte și judecator al CCR! Cu dosul în două luntri și hop la vale, hop la deal, după cum bate vântul... Nu înteleg de ce astfel de oameni nu demonstrează un minim respect față de instituția CCR, ca printr-un minim gest de onoare, să-și prezinte demisia! Legitimitatea deciziilor CCR poate fi serios pusă sub semnul întrebării în viitor, atâta timp cât astfel de oameni rămân în funcţii".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.