Stelian Ion desființează Strategia Națională de Apărare a Țăriii: "Este naiv să credem că, odată cu Dragnea, corupția a dispărut din România!"


Stelian Ion desființează Strategia Națională de Apărare a Țăriii: "Este naiv să credem că, odată cu Dragnea, corupția a dispărut din România!"

Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2020 – 2024, adoptată de CSAT săptămâna trecută şi trimisă Parlamentului pentru adoptare, a eliminat aproape complet corupţia din rândul ameninţărilor, riscurilor şi vulnerabilităţilor interne, relatează G4Media. Concret, noua strategie a eliminat din sarcina serviciilor secrete strângerea de informaţii despre fenomenul corupţiei, acest lucru reprezentând o schimbare radicală de abordare faţă de precedenta strategie, propusă de Iohannis în 2015, în care corupţia era menţionată ca unul dintre marile pericole la adresa securităţii naţionale. (mai multe detalii AICI

În acest context, deputatul Stelian Ion a anunțat că USR nu va vota Strategia Națională de Apărare a Țăriii, elaborată de CSAT și trimisă Parlamentului spre aprobare, căci "este naiv să credem că, odată cu Dragnea, corupția a dispărut din România", întrucât "baronii și găștile infracționale au rămas și lucrează mai abitir".

Stelian Ion: "Strategia Națională de Apărare a Țăriii, elaborată de CSAT și trimisă Parlamentului spre aprobare, ignoră în mod nepermis unul dintre cele mai mari pericole la adresa securității țării: corupția.

Nu putem elimina din pix acest flagel care ne omoară cu zile. Este naiv să credem că, odată cu Dragnea, corupția a dispărut din România. Baronii și găștile infracționale au rămas și lucrează mai abitir. Dragnea a fost doar exponentul cel mai vizibil al unei imense încrengături infracționale bazate pe corupție. El a fost condamnat, dar a lăsat un urma lui o justiție slăbită și niște legi care practic sabotează lupta împotriva corupției.

Vrem să scăpăm de MCV, dar nu prin minciună și prin cosmetizarea realității pentru că exact metoda asta a fost cea propusă de PSD și Dragnea: paralizăm DNA-ul și eliminăm astfel corupția din registre și statistici, dar o păstrăm în viața reală. Cu alte cuvinte, băgăm gunoiul sub preș. Nu cred că asta ne dorim și nu cred că asta așteaptă Europa de la noi. Deja am continuat cu stângul în epoca post-Dragnea, numind procurorii de rang înalt cu încălcarea flagrantă a recomandărilor MCV, ignorând avizele negative ale CSM. Deja desființarea SIIJ nu mai este pentru Guvern o prioritate.

USR a propus recent un pachet de legi care să îndrepte legile justiției pe chestiuni dezbătute și răsdezbatute în Parlament și în spațiul public în anii trecuți. Pentru că se apropie momentul scadenței și experții Comisiei Europene care evaluează progresele realizate de România în cadrul MCV vor avea întâlniri cu oficialitățile noastre, subiectul justiției a fost resuscitat în plan declarativ de Guvern. Concret însă, nu am văzut din partea Guvernului niciun proiect (îl pot prelua pe al nostru), ci, dimpotrivă, vedem o strategie din care fenomenul corupției lipsește.

USR nu va vota Strategia Națională de Apărare în forma actuală. Lupta anticorupție trebuie să rămână o prioritate a statului român".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.