Mișcare importantă în presă: Ramona Ursu, noul redactor-șef al Ziare.com. Cine mai face parte din boardul editorial


Mișcare importantă în presă: Ramona Ursu, noul redactor-șef al Ziare.com. Cine mai face parte din boardul editorial

După mai bine de doi ani în care a fost angrenată, din plin, în construcția proiectului Newsweek România, jurnalista Ramona Ursu anunță, pe Facebook, că a acceptat propunerea de a conduce editorial, din poziția de redactor-șef, redacția Ziare.com.

Din boardul editorial al Ziare.com mai fac parte jurnaliștii Daniela Rațiu, Cezar Pădurariu, Ovidiu Vanghele, Ionel Stoica, Gabriela Ples ș.a.m.d..

Vă prezentăm o serie de pasaje din anunțul Ramonei Ursu, căreia îi urăm succes în proiectul pe care-l coordonează:

”După mai bine de doi ani de când am început proiectul Newsweek România, m-am alăturat astăzi redacției Ziare.com. Nu a fost simplă decizia, fiind printre fondatorii Newsweek, un proiect de care am fost și voi rămâne atașată. Nu aveam de gând să plec din această echipă, unde, jurnalistic, am făcut tot ceea ce mi-am propus, unde am avut parte de libertate editorială, unde am lucrat alături de profesioniști și unde m-am și simțit ca într-o familie. Pentru toate astea le mulțumesc din suflet! Dar cei care mă cunosc știu că, până acum, am construit de la zero, alături de alți jurnaliști minunați, mai multe proiecte media importante, de la Adevărul de Seară la Adevărul Moldova și, în ultimii ani, Newsweek România. Într-un fel, și acum am parte de o provocare similară, de a lua unele lucruri de la zero și de a le crește cât de bine voi putea. Ăsta este motivul pentru care am acceptat să fac pasul spre Ziare.com, unde sunt redactor-șef și, în felul acesta, sper să reușesc să folosesc cât mai bine tot ceea ce, în ultimii vreo 18 ani, am învățat să fac în presă. (...)

Ce vreau să vă spun este că nu am de gând să îmi vând libertatea, integritatea. Nu am de gând să mă abat de la felul în care am învățat să fac presă. Voi face, la Ziare.com, tot ceea ce am învățat mai bine în presă până acum. Și o voi face alături de o echipă de jurnaliști pe care îi respect foarte mult și care, sunt convinsă, v-au arătat, în ultimii ani, că sunt profesioniști, că nu-și încalcă principiile și că nu-și trădează meseria. Vom avea în echipa pe care încă o conturăm în aceste zile și jurnaliști aflați la început de drum, cum este Andreea Ruxanda, pe care îi vom școli după modelul în care noi am fost învățați să ne facem meseria. În boardul editorial al Ziare.com sunt, pe lângă mine, jurnaliștii Daniela Rațiu, Cezar Pădurariu, Ovidiu Vanghele, Ionel Stoica, Gabriela Ples”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.