PSD se jură că nu va ataca la CCR impozitarea pensiilor speciale dacă Ludovic Orban dă ordonanță. Ciolacu vrea chiar să facă de planton la Monitorul Oficial ca actul normativ să apară cât mai repede


PSD se jură că nu va ataca la CCR impozitarea pensiilor speciale dacă Ludovic Orban dă ordonanță. Ciolacu vrea chiar să facă de planton la Monitorul Oficial ca actul normativ să apară cât mai repede

Recentele declarații ale ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, privind lipsa banilor pentru dublarea alocațiilor și creșterea pensiilor au fost urmate în spațiul public de un val uriaș de comentarii, cetățenii prezenți în rețelele de socializare solicitând cam același lucru: impozitarea pensiilor speciale. În condițiile în care Curtea Constituțională a decis recent că legea care prevedea abrogarea pensiilor speciale nu este constituțională, reducerea acestora - unele sunt adevărate anomalii care sfidează orice bun simț - se mai poate face doar prin impozitare. Și pentru că suntem în an electoral decisiv, politicienii au devenit extreme de „sensibili” la solicitările ridicate de alegători pe care le-au ignorat ani la rând, deși aveau pâinea și cuțitul în Parlament, iar aducerea pensiilor speciale la un nivel de bun simț se putea face de nenumărate ori. Aproape patru ani de zile au ales să se ocupe preponderent de masacrarea legilor justiției ca să ușureze situația unor infractori, iar azi, brusc, par să fi devenit cei mai înverșunați susținători ai reducerii pensiilor nesimțite. Izul electoral al acestor demersuri se simte, bineînțeles, de la o poștă.

Astfel, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat ingenuu, luni seara, la B1TV, că banii pentru dublarea alocaţiilor pot veni din impozitarea pensiilor speciale, iar dacă Guvernul Orban va emite o ordonanţă de urgenţă în acest sens, PSD nu o va ataca la Curtea Constituţională.

"Dacă nu au bani să dubleze alocaţiile, eu îl invit din nou pe domnul Orban: mâine dimineaţă să facă şedinţă de guvern şi să impoziteze toate pensiile speciale şi atunci o să facă rost de bani pentru dublarea alocaţiilor. Cred că e cea mai rapidă metodă. Eu îi garantez că PSD nu va ataca această ordonanţă la CCR", a spus Ciolacu.

El a precizat, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, că indiferent de ora la care va fi emisă această ordonanţă, chiar dacă va fi dată "noaptea ca hoţii", Monitorul Oficial va funcţiona şi actul normativ menţionat va apărea până dimineaţă. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.