Jurnalistă: "Iohannis ar trebui să-i ceară zilnic demisia lui Dorneanu!" Sfidarea supremă comisă de șeful CCR prin aducerea infractorului Dragnea pentru a pleda în cadrul unei ședințe


Jurnalistă: "Iohannis ar trebui să-i ceară zilnic demisia lui Dorneanu!" Sfidarea supremă comisă de șeful CCR prin aducerea infractorului Dragnea pentru a pleda în cadrul unei ședințe

Fostul lider președinte al PSD, Liviu Dragnea, aflat în prezent la Penitenciarul Rahova, a fost scos săptămâna trecută din celulă şi dus la CCR, unde urma să fie discutată o excepţie de neconstituţionalitate ridicată de fosta sa soţie, Bombonica Prodana, privind calitatea funcţionarului public în sensul legii penale, informează Ziare.com.

Dragnea a fost adus în sala de şedinţă în data de 4 iunie de agenţii din penitenciar. Potrivit sursei citate, în sală au fost prezenţi şeful CCR, Valer Dorneanu, magistratul asistent, procurorul de şedinţă, câţiva avocaţi şi public. Şedinţa CCR a fost online, restul judecătorilor erau în birourile lor şi au participat în sistem de video-conferinţă.

Cu toate că excepţia de neconstituţionalitate fusese ridicată de Bombonica Prodana în dosarul Angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, nici ea nici avocaţii săi nu au fost prezenţi. Liviu Dragnea a fost prezent ca parte în procesul Angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, şi avocata sa care a pledat cel mai mult.

La finalul şedinţei, CCR a respins excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Bombonica Prodana.

În acest context, jurnalista specializată pe justiție Ondine Gherguț a precizat că aducerea infractorului Dragnea la CCR arată că președintelui instituției, Valer Dorneanu, "nu îi pasă de respectarea regulilor unui stat democratic unde este bătută în cuie o condamnare definitivă a unei instanțe de judecată, cu respectarea căilor de atac".

Astfel, jurnalista a atras atenția că președintele României, Klaus Iohannis, ar trebui să îi ceară zilnic demisia șefului CCR, Valer Dorneanu. 

Ondine Gherguț, pe Facebook: "Sfidarea supremă!

Care a fost răspunsul lui DORNEANU, președintele CCR, la decizia CEDO prin care practic se face VINOVAT de revocarea din funcția de șef DNA a Laurei Codruța KOVEȘI?

L-a adus în fața Curții pe amicul său, condamnatul pentru corupție Liviu DRAGNEA ca să-l plimbe, ca să arate că sunt prieteni, ca să-l ajute să obțină eliberarea din pușcărie, ca să ridiculizeze o condamnare definitivă!

Lui Dorneanu NU îi pasă de respectarea regulilor unui stat democratic unde este bătută în cuie o condamnare definitivă a unei instanțe de judecată, cu respectarea căilor de atac (spre deosebire, deciziile CCR nu au căi de atac, sunt definitive și general-obligatorii!)

Președintele IOHANNIS ar trebui să-i ceară zilnic DEMISIA!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.