VIDEO EXCLUSIV cu mașina de lux a pesedistei care și-a abandonat victima la locul accidentului. Deputata e o aprigă susținătoare a pensiilor speciale pentru parlamentari. „De ce? De aia! Pentru că merităm”


VIDEO EXCLUSIV cu mașina de lux a pesedistei care și-a abandonat victima la locul accidentului. Deputata e o aprigă susținătoare a pensiilor speciale pentru parlamentari. „De ce? De aia! Pentru că merităm”

În clipa în care opoziția contesta vehement, la sfârșitul lui 2018, sumele mai mari alocate parlamentului de la bugetul de stat față de anul precent și solicita tăierea pensiilor speciale, Emanoil Savin – senator PSD – spunea că el habar nu are câți bani îi intră pe card de la Senat pentru că, pe lângă câștigurile de la stat, „mai avem și alte afaceri”.

Colega sa, deputata Elvira Șarapatin (PSD Gorj), despre care presa gorjeană spunea că se visa succesoarea Vioricăi Dăncilă la Palatul Victoria, când fostul premier de paie căzuse în dizgrația liderului Liviu Dragnea, răspunea nonșalant reporterilor Digi24: „Parlamentarii merită pensii speciale. De ce? De aia. Pentru că merită pensii speciale”.

Câteva luni mai târziu, Șarapatin iniția alături de mai mulți colegi un proiect de lege cu articol unic – care declara amenajările hidroenergetice de „interes public major” şi permitea construirea de hidrocentrale în arii naturale protejate.

La scurt timp după evenimentele dramatice de la 10 august 2018, deputata PSD a cerut, printr-un comunicat de presă, amendarea protestatarilor de la mitingul Diasporei.

Ea s-a implicat și în campania pentru referendumul pentru familie şi a cerut chiar repetarea consultării populare după eşecul înregistrat în octombrie 2018.

Fostă profesoară de sport, dar și absolventă de Drept prin 2004 când avea deja 50 de ani, Elvira Şarapatin a devenit deputat PSD de Gorj fără să fi fost o zi în campanie electorală, în 2016. Potrivit presei locale, Șarapatin a fost aleasă deputat „la redistribuire”, de pe locul 4 considerat neeligibil, fapt care i-a supărat pe unii din colegi mai ales că, revoltată de poziția pe listele partidului, Șarapatin începuse să vorbească PSD de rău.

În urma accidentului provocat vineri pe un bulevard din Târgu Jiu, soldat cu rănirea unui pieton care traversa regulamentar, Șarapatin s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului producerii accidentului fără încuviințarea organelor de poliție. Detalii AICI

AICI puteți viziona o înregistrare video realizată de colega noastră Camelia Tabacu în urmă cu doi ani, în curtea Parlamentulu, filmare în care deputata care și-a abandonat victima la locul accidentului este surprinsă alături de mașina de lux pe care o conduce. „Vă învățăm noi să vorbiți. (…) Partidul v-a dat multe”, îi spune politiciana reporterului Podul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.