DOCUMENT Securiștii se apără între ei. Dovada care atestă că Vasilescu a fost colaborator al Securității, prezentată de un istoric


DOCUMENT Securiștii se apără între ei. Dovada care atestă că Vasilescu a fost colaborator al Securității, prezentată de un istoric

Adrian Vasilescu, consilier de strategie al guvernatorului BNR, a reacționat, marți, după ce CNSAS a stabilit că Mugur Isărescu a colaborat cu Securitatea.

CITIȚI ȘI: CNSAS. Mugur Isărescu a turnat, dar i-a și ajutat pe securiști să fure. Falimentul uitat al Bancorex sub privirile îngăduitoare ale eternului guvernator BNR, care îl ajutase anterior pe colegul de servicii Dan Voiculescu să rămână cu bogăția furată de la statul român

Concret, Adrian Vasilescu a declarat pentru Libertatea că poziția Băncii Naționale a României este că Mugur Isărescu nu a colaborat cu Securitatea.

"Poziția BNR este că Mugur Isărescu nu a colaborat cu Securitatea. Această poziție este susținută de trei documente ale CNSAS prin care confirmă că nu a colaborat cu Securitatea", a spus Adrian Vasilescu pentru sursa citată.

În acest context, istoricul Mădălin Hodor a venit cu o dezvăluire care arată că Vasilescu nu este deloc în poziția de a comenta dacă Mugur Isărescu a colaborat sau nu cu Securitatea. Într-un document prezentat pe Facebook, Mădălin Hodor a dezvăluit că și Adrian Vasilescu a colaborat cu Securitatea comunistă, pe vremea când era ziarist la Scânteia.

"Nu e chiar o idee genială ca o unitate a Securității (UM 0225) să sară în apărea altei unități a Securității (UM 0195). Ne putem întreba asupra credibilității demersului", a subliniat Hodor. 

Hodor, pe Facebook: "De la înălțimea poziției 197 din "Tabel cuprinzând colaboratori care sunt în legătura unității noastre" (UM 0225) domnul Adrian Vasilescu, atunci ziarist la "Scânteia"', astăzi "consilier de strategie" al Guvernatorului BNR spune: "Poziția BNR este că Mugur Isărescu nu a colaborat cu Securitatea".

Am spus celor care m-au întrebat că în acest moment nu comentez subiectul. Am motive întemeiate și le voi dezvălui la momentul potrivit.

Am doar un comentariu scurt la adresa acestui comunicat.

1. BNR are multe atribuții. Constatarea calității cuiva de colaborator al Securității nu se află între ele. Cea care va constata sau nu calitatea de colaborator al Securității a domnului Isărescu este instanța.

2. Nu e chiar o idee genială ca o unitate a Securității (UM 0225) să sară în apărea altei unități a Securității (UM 0195). Ne putem întreba asupra credibilității demersului. Noi ăștia, care mai știm câte ceva.

3. Cum am spus. Listele alea încă dor. Mult".

Iată documentul: 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.