Avocata PSD Renate Weber, disperată că își pierde fotoliul, trimite săgeți către Comisia Europeană pentru că "nu sare-n sus" contra premierului Orban


Avocata PSD Renate Weber, disperată că își pierde fotoliul, trimite săgeți către Comisia Europeană pentru că "nu sare-n sus" contra premierului Orban

Avocata PSD Renate Weber s-a plâns că oficialii europeni, invocând Comisia Europeană, nu iau o poziție prin care să condamne declarația premierului Ludovic Orban conform căreia ea reprezintă "dușmanul poporului", nu Avocatul Poporului. 

"Atunci când prim-ministrul unei ţări iese şi atacă Avocatul Poporului, nu mă atacă pe mine personal, atacă instituţia, îl numeşte ‘duşmanul poporului’, vine cu tot felul de astfel de aprecieri, ce credeţi, ce mesaj dă acest premier către cabinetul său, către ceilalţi miniştri? Să colaboreze cu duşmanul poporului? Sau mesajul este ‘nu mai lucraţi cu instituţia asta sub nicio formă’. Ori aici avem o problemă uriaşă pentru că, în conformitate cu Constituţia, colaborarea este obligatorie. Administraţia trebuie să colaboreze cu noi.

Acest mesaj este o încercare [...] de a decredebiliza instituţia. Noi am fost foarte activi, am fost şi suntem şi nu ne vom opri, bineînţeles. Foarte multă lume a văzut asta ca pe un lucru bun. [...] Prin astfel de mesaje de la un nivel atât de înalt, evident se doreşte decredibilizarea, limitarea încrederii, pui sămânţa neîncrederii în populaţie. [...] E păcat, într-adevăr, că apar astfel de derapaje.

Ştiţi ce e surprinzător? De unde înainte vreme Comisia Europeană sărea în sus ori de câte ori politicieni din România făceau aprecieri la adresa unei instituţii, de data aceasta nu spune nimic. Tăcere totală", a spus Weber în emisiunea turnătorului Coroiu, conform Epoch Times

Reiterăm că premierul Ludovic Orban a declarat vineri că va solicita grupurilor parlamentare ale PNL să analizeze posibilitatea demiterii Avocatei grupului infracțional organizat PSD (așa-zisă a Poporului), Renate Weber, în contextul în care aceasta a atacat la CCR legea privind impozitarea pensiilor speciale.

Ludovic Orban: "Avocatul Poporului nu mai este de mult Avocatul Poporului. Renate Weber s-a comportat ca avocatul celor care au încălcat legea în perioada epidemiei și au pus în pericol sănătatea prin nerespectarea regulilor. Renate Weber s-a arătat ca fiind prietenul PSD, Avocatul PSD și acum se arată a fi avocatul celor cu pensii speciale mari, cei cu pensii de peste 7 mii de lei. (...) Îmi pare rău că Avocatul Poporului se comportă în acest fel. Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber, care nu se comportă ca Avocat al Poporului".

Astfel, luni, 22 iunie, PNL, prin liderul senatorilor liberali Daniel Fenechiu și prin liderul deputaților liberali Florin Roman, a depus la Parlament o cerere de "sesizare a Comisiilor Juridice ale Camerei Deputaților și Senatului pentru audierea lui Renate Weber, Avocat al Poporului, în vederea întocmirii unui raport prin care să se propună Camerei Deputaților și Senatului, întrunite în ședință comună, demiterea acesteia din funcția de demnitate publică în care a fost numită".

În solicitarea formulată, PNL a invocat 2 motive pentru demiterea lui Weber din funcția de Avocat al Poporului: 1. Inițiativa prin care Weber a declanșat un mecanism de monitorizare privind posibila tortură aplicată pacienților COVID-19, în spitale. PNL a precizat că această inițiativă a afectat funcționarea sistemului sanitar în perioada pandemiei; 2. Sesizarea formulată de Weber la CCR contra impozitării pensiilor speciale. (mai multe detalii AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.