Romașcanu și Cazanciuc anunță că PSD o ia în brațe pe apărătoarea pensiilor speciale: "Ați atacat tot ce se putea ataca ca instituții ale statului mai puțin DNA-ul. Emoții?"


Romașcanu și Cazanciuc anunță că PSD o ia în brațe pe apărătoarea pensiilor speciale: "Ați atacat tot ce se putea ataca ca instituții ale statului mai puțin DNA-ul. Emoții?"

Președintele interimar al Senatului, pesedistul Robert Cazanciuc, a declarat că PSD nu susține demersul PNL de demitere a Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului: "Nu poţi să ataci Curtea Constituţională, Curtea de Conturi, Avocatul Poporului ori de câte ori emit decizii care ţie nu îţi convin".

Robert Cazanciuc: "PSD nu susţine un asemenea demers, care este, din punctul nostru de vedere, un atac la adresa unei instituţii fundamentale, care nu se află în slujba PNL, ci în slujba poporului. PNL nu poate să înţeleagă treaba asta, adică nu poate să fie Avocatul Poporului la cheremul PNL. Săptămâna trecută sau acum două săptămâni au făcut de asemenea demersuri, au fost opinii diferite, dacă sunt sau nu sunt îndreptăţite, de aceea trebuie să aibă această instituţie independenţă, să facă ceea ce crede atunci când apreciază că anumite drepturi fundamentale sunt încălcate. Nu am avut o discuţie la partid pe această solicitare a lui Ludovic Orban, nu ştiu dacă a depus sau nu a depus până în acest moment, în scris, am văzut doar o declaraţie politică, dar nu cred că se pune problema declanşării unei asemenea proceduri împotriva Avocatului Poporului, pentru că a făcut ceea ce a crezut de cuviinţă. De aceea se numeşte Avocatul Poporului, să facă ceea ce crede de cuviinţă când are elemente pentru a demara o asemenea procedură. Nu poţi să ataci Curtea Constituţională, Curtea de Conturi, Avocatul Poporului ori de câte ori emit decizii care ţie nu îţi convin. Deci, din punctul acesta de vedere, nu e o surpriză că Ludovic Orban face acest atac la Avocatul Poporului, ca instituţie. Nu poţi să ieşi împotriva instituţiei când face un demers care este, la un moment dat, altfel decât crezi tu că ar trebui să fie. Deci, nicio surpriză, din acest punct de vedere, din partea lui Ludovic Orban".

Totodată, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a scris pe Facebook în acest context că PNL a atacat toate instituțiile statului cu excepția DNA, insinuând că liberalilor le este frică de procurori. 

Lucian Romașcanu: "#festivalulmagariilor

Mare trebuie să mai fie panica în rândul liberalilor, înnegurată trebuie să le fie perspectiva electorală, dacă au ajuns să calce în picioare unele dintre instituțiile fundamentale ale statului român: CCR, Avocatul Poporului, ICCJ. 😡

Ultima găselniță este legarea demersului avocatului poporului de PSD. Pentru corecta informare a publicului, și ICCJ a contestat la CCR impozitarea pensiilor speciale. Și această înaltă instanță a fost atacată nejustificat de PNL.

Îngerii dreptății dau atacul la toate instituțiile care își exercită prerogativele pe care le au, doar pentru că PNL crede că este o pâine politică de mâncat.

Măi domnule Orban, măi puțin stimați liberali, îl veți ataca și pe președintele Iohannis pentru contestarea, doar in ultimile zile, la CCR, a următoarelor legi:

- legea privind celebrarea Trianonului?

- legea privind construirea Spitalului Militar Constanța?

Așteptăm cu interes.

Sau vă veți solicita singuri plecarea de la guvernare pentru că ați contestat la CCR legea privind sprijinul acordat fermierilor?

Urât mod de a face politică ați ales!

PS Ați atacat tot ce se putea ataca ca instituții ale statului mai puțin DNA-ul. Emoții? 🤔".

Amintim că PNL, prin liderul senatorilor liberali Daniel Fenechiu și prin liderul deputaților liberali Florin Roman, a depus astăzi la Parlament o cerere de "sesizare a Comisiilor Juridice ale Camerei Deputaților și Senatului pentru audierea lui Renate Weber, Avocat al Poporului, în vederea întocmirii unui raport prin care să se propună Camerei Deputaților și Senatului, întrunite în ședință comună, demiterea acesteia din funcția de demnitate publică în care a fost numită". În solicitarea formulată, PNL a invocat 2 motive pentru demiterea lui Weber din funcția de Avocat al Poporului: 1. Inițiativa prin care Weber a declanșat un mecanism de monitorizare privind posibila tortură aplicată pacienților COVID-19, în spitale. PNL a precizat că această inițiativă a afectat funcționarea sistemului sanitar în perioada pandemiei; 2. Sesizarea formulată de Weber la CCR contra impozitării pensiilor speciale. (mai multe detalii AICI)

De asemenea, premierul Ludovic Orban a declarat că PSD va demonstra că susține cu adevărat impozitarea pensiilor speciale dacă va vota revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.