DOCUMENT UDMR, inițiativă prin care vrea să umple și mai mult buzunarele mogulilor precum "Felix" Dan Voiculescu, respectiv Bogdan Chirieac


DOCUMENT UDMR, inițiativă prin care vrea să umple și mai mult buzunarele mogulilor precum "Felix" Dan Voiculescu, respectiv Bogdan Chirieac

USR a propus ieri ca banii care au mai rămas de alocat presei în contextul campaniei de informare a Guvernului privind epidemia COVID-19 (peste 25 de milioane de euro) să meargă către medicamentele destinate bolnavilor de boli cronice. 

MAI MULTE DETALII: USR, inițiativă în Parlament prin care forțează stoparea finanțării presei, întrucât de măsura Guvernului Orban beneficiază trompetele insalubre ale turnătorului Felix, dar și restul mogulilor

În acest context, deputatul USR Iulian Bulai a atras atenția că dezbaterea în Comisia de Cultură de la Camera Deputaților în legătură cu propunerea USR a fost amânată, dar, mai mult decât atât, UDMR (PSD-ul maghiar) a depus un amendament prin care vrea să dubleze suma destinată aparent presei, dar în realitate destinată marilor moguli precum turnătorul securistoid "Felix" Dan Voiculescu sau fostul jurnalist Bogdan Chirieac. De alftfel, inițiativa UDMR are un fundament electoral, întrucât formațiunea condusă de Kelemen Hunor are emoții privind obținerea pragului de 5% necesar intrării în Parlament în urma alegerilor din 2020, iar în acest sens vrea să își asigure suportul media al insalubrelor trompete pesediste. 

CITIȚI ȘI: Chirieac poate sta liniștit, căci nu mai moare nici de foame, nici nu va mai îngheța din cauza "viforului liberal". Guvernul PNL a răsplătit trompeta PSD cu o sumă imensă

CITIȚI ȘI: Guvernul Orban aruncă cu bani în televiziunea securistului Voiculescu: Antena 3 ia peste 3 milioane de euro

Bulai, pe Facebook: "Ieri am propus ca restul de bani rămași care urmau să ajungă la marii moguli de presă, prin OUG-ul guvernului Orban, să fie alocați pentru medicamente pentru bolnavii de boli cronice. Adică mai mult de 25 milioane de euro rămași.

Astăzi, UDMR, în Comisia de Cultură de la Camera Deputaților, a depus un amendament prin care dublează suma, adică propun să se aloce 400 de milioane de lei sau 80 de milioane de euro pentru presă. Alocați până la sfârșitul anului, nu doar până în luna octombrie.

O sumă colosală care nu se justifică și din care cei mai mulți bani merg spre mogulii de presă și sit-uri dubioase. 80 milioane de euro. Încă nu îmi vine să cred ce citesc.

La mită dublă câștigă cel mai versat.

Puși între a alege să susțină alocarea banilor către bolnavi sau dublarea sumei, PNL a decis amânarea discuțiilor și continuarea alocării banilor către presa aservită PSD și nu numai.

Parlamentul clocotește de incompetență și rea credință. Aceste lucruri vor trebui să dispară după alegerile parlamentare de anul acesta.

Avem nevoie de 80 de milioane de euro pentru bolnavii cronici ignorați în perioada de pandemie, nu pentru presă aservită politică".

Vedeți foto cu amendamentul cu pricina: 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.