Când CADE guvernul rusofil, socialist și românofob de la Chișinău? Anunțul care îl înspăimântă pe Dodon: ”Este o chestiune de zile, o perioadă foarte scurtă!”


Când CADE guvernul rusofil, socialist și românofob de la Chișinău?  Anunțul care îl înspăimântă pe Dodon: ”Este o chestiune de zile, o perioadă foarte scurtă!”

Liderul Partidului „Pro Moldova”, Andrian Candu, anunță, potrivit Deschide.md, că guvernul prorus condus de controversatul socialist Ion Chicu are toate șansele să se prăbușească foarte curând, respectiv în cursul următoarelor zile.

„Cu siguranță foarte curând, e vorba de matematică. Vedeți că această guvernare nu are suportul unei majorități parlamentare. E o chestiune de zile, o perioadă foarte scurtă în care noi o să reușim să scămpăm de această guvernare”, a declarat Candu într-un live pe pagina sa de Facebook. 

Totodată, liderul „Pro Moldova” este convins că în Parlament există mai mult de 50 de voturi pentru demiterea guvernului, însă este nevoie de un plan pentru viitorul guvern, la care se discută în momentul de față cu ceilalți parlamentari. 

„Nu depinde numai de noi. Eu sunt sigur că sunt mai multe de 50 de voturi, iar dacă mâine s-ar pune la vor demisia guvernului atunci s-ar vota, dar problema nu e doar în demisia acestui guvern, problema este ce facem mai departe după ce demitem acest guvern, fiindcă țara nu poate să rămână neguvernată, mai ales în criza actuală, și de asta este important să știm ce facem mai departe, pe ce program cu măsuri anti-criză va merge viitorul guvern și toate acestea sunt acum în anumite discuții cu colegii din parlament, pentru a avea înțelegea clară cum ne mișcăm mai departe”, a adăugat Candu. 

De notat că PSRM-PD a pierdut majoritatea parlamentară, însă nici opoziția nu are, deocamdată, voturile necesare pentru a demite Guvernul Chicu și de a învesti un alt Executiv.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.