DOCUMENT PSD, inițiativă cu iz infracțional în Parlament. Orlando vrea să salveze beach barurile construite ilegal, fiind implicat la rândul său în schema acelor afaceri


DOCUMENT PSD, inițiativă cu iz infracțional în Parlament. Orlando vrea să salveze beach barurile construite ilegal, fiind implicat la rândul său în schema acelor afaceri

Liderul deputaților PNL Florin Roman a precizat miercuri că senatorul PSD Eugen Teodorovici, pretendent la șefia partidului, a reușit să treacă de Senat un amendament prin care pregătește amnistia tuturor celor care au construit ilegal pe malul mării. Urmează votul decisiv în Camera Deputaților. 

"Teodorovici practic spune că toate construcțiile ilegale, fie că vorbim de beach baruri, fie de restaurante, amplasate pe plajă și care au fost construite fără autorizație de construcție, nu mai reprezintă infracțiune, ele pot funcționa în continuare fără autorizare și nu pot fi demolate", a precizat Roman. 

Florin Roman: "Astăzi o să vă spun cu ce se mai ocupă PSD în Parlamentul României. Ieri au adoptat la Senat un proiect de lege pentru salarizarea polițiștilor. Și ce să vezi, în acest proiect este ascuns un amendament semnat de senatorul PSD Eugen Teodorovici care practic spune că toate construcțiile ilegale, fie că vorbim de beach baruri, fie de restaurante, amplasate pe plajă și care au fost construite fără autorizație de construcție, nu mai reprezintă infracțiune, ele pot funcționa în continuare fără autorizare și nu pot fi demolate. După cum bine știți, Legea 50 este foarte clară, acolo unde se fac lucrări de construcție fără autorizație se săvârșește o faptă penală și, în plus, dosarul penal este urmat de demolare. Ce stă în spatele acestui amendament? Stă o anchetă penală începută în județul Constanța, unde au fost identificate 140 de beach baruri transformate în restaurante care funcționează ilegal fără autorizație de construire pe plajă. În altă ordine de idei, vreau să vă spun că și de această dată există o strânsă cauzalitate între inițiator și unii administratori de la aceste beach baruri și restaurante care ar fi trebuit demolate și care fac parte dintr-o anchetă penală. Practic, prin acest amendament și proiect de lege trecut ieri de Senat, PSD mai pregătește o amnistie a tuturor celor care au construit ilegal pe malul mării și își desfășoară activitatea bine-mersi, iar în plus este blocată o anchetă penală aflată în cercetare in rem. Asta face PSD în Parlamentul României".

Vedeți video: 


Consultați amendamentele lui Teodorovici:

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a început, în luna mai, un control al firmelor de pe plajele din Constanţa şi Năvodari. Nu mai puţin de 140 beach-baruri erau construite ilegal, aşa că autorităţile au aplicat amenzi în valoare de circa 75.000 de lei şi au dispus demolarea construcţiilor. Mai mult decât atât, ABADL a întocmit o listă cu toate construcţiile ilegale pe care le-au descoperit în urma controlului, listă care a ajuns la Parchetul Curţii de Apel Constanţa.

O investigație g4media devoalează interesele lui Orlando de a proteja beach barurile construite ilegal. Eugen Teodorovici este asociat în firma TMC Romteam Business SRL cu George Răzvan Micu. George Răzvan Micu este, la rândul său, administrator al firmei Noche Caliente SRL, al cărei acționar unic este Mirela Matichescu, administrator public al județului Constanța, potrivit portalului Confidas. Firma Noche Caliente a închiriat două sectoare de plajă la Năvodari și a ridicat fără autorizație baruri și terase, care acum trebuie demolate, după cum a anunțat șeful Administratiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, Bogdan Bola. Una dintre aceste terase pe plajă se numește Massaranduba. Mirela Matichescu, care deține 100% din firma administrată de partenerul de afaceri al lui Eugen Teodorovici, a contestat în instanță decizia de demolare. (citiți AICI investigația completă)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.